OK

OK Cancel

Thank you

Close

Solkremen som gjør slutt på sand i matpakken

Endelig er den her! En solkrem med svært høy beskyttelse og spesielle egenskaper for barn, slik at strandkanten kan utforskes uten  bekymringer. Vi gleder oss også til å slippe sand fra barna på speltbollene så snart de er oppe av piknikkurven, i bilen på vei hjem, på entrégulvet og overalt i dusjen.

Om ikke lenge er det strandsesong og det betyr valg av sommerens solkremer til de minste. Huden til et barn er mer følsom enn huden hos voksne. Den er tynnere og har mindre pigment, noe som betyr at den blir lettere brent. Det er viktig å beskytte barns mot forbrenning, da vi vet at solskader forsterkes over tid, og kan i verste fall gi hudkreft senere i livet. Er det en kamp å få smurt inn barnet ditt med solkrem? Så kan litt fantasi og historier om solkremer, som barnet ditt sitt usynlige skjold mot solen eller blomstermønstre sprayet på magen rett ut av flasken, ofte hjelpe på samarbeidsviljen. 

VICHY har skapt den nye solkremen Anti-Sand Kids med solfaktor 50+. I tillegg til at det er en solkrem med svært høy beskyttelse, har den også en ny, unik egenskap – nemlig Anti-Sand! Og hva betyr det? Vi kjenner alle sammen problemet når matpakken skal spises. Man kan nesten ikke unngå at det havner sand på ostebollen, da barna har sand på hender og armer. Anti-sand Kids har en fløyelsaktig, ikke-klebrende formel, og sprayes enkelt på huden til barna og den flytende konsistensen absorberes raskt inn i huden. Det sikrer en ultra-tørr overflate, så man slipper den fettete hinnen sanden sitter fast i.

Anti-Sand Kids er også vannbestandig, noe som betyr at man kan bade 2  x 20 minutter og fortsatt bevare en del av beskyttelsen. Det krever da at man lufttørker og ikke bruker et håndkle, da et håndkle vil gni bort noe av beskyttelsen. Det anbefales videre at man smører seg inn ca. annen hver time og oftere hvis barna er mye ute i vannet og svetter mye.

5 gode råd:

  • Bruk solkremer med høy faktor til barn. Huden til et barn er ikke ferdigutviklet og er vesentlig mer utsatt enn voksne, noe som gjør den ekstra sårbar for solen. Jo høyere faktor en solkrem har, jo bedre beskytter den.
  • Unngå solen mellom kl. 12 og 15, når UV-indeksen er 3 eller høyere. UV-indeksen er et internasjonalt mål for intensiteten til den skadelige UV-strålingen. Den høyeste UV-indeksen ses nettopp i middagstimene, når solen står høyt på himmelen. Det betyr ikke at man må holde seg innendørs, men finne skygge.
  • Lette sommerklær og en liten hatt er god beskyttelse for barn som leker i solen. Med en tettvevet bomullstrøye på, kan man oppholde seg vesentlig lengre ute i solen.
  • De minste barna, som ikke kan gå eller krabbe, bør aldri oppholde seg direkte i solen. Ta derfor med en parasoll på stranden, eller når dere skal ut på piknik, så du sikrer deg at barnet ikke får direkte sol.
  • Mengden solkrem er viktig. Det har stor betydning å smøre på nok solkrem, ellers blir solfaktoren betydelig lavere. Bruk ca. 20 ml til et barn, og det dobbelte til en voksen kropp. Husk også å påføre solkrem flere ganger om dagen, da en svømmetur, svette og tørking med badehåndkle kan redusere effekten.

Våre ikoniske produkter

Anti-Sand Mist til barn SPF 50+

Anti-Sand Mist til barn SPF 50+

go to top