Hvor lang er holdbarheten på solkrem?

Alle hudpleieprodukter kan bli for gamle, og det gjelder også solkrem. Les om hvor lenge solkrem kan holde seg, og hvordan du best bevarer holdbarheten i sommerperioden.

KAN SOLKREM BLI FOR GAMMEL?

Hvis du har en solkrem liggende fra i fjor som du vurderer å bruke nå som solen titter frem igjen, bør du kanskje tenke deg om. Solkremens UV-filtre har nemlig begrenset holdbarhet.

 

En solkrem består av enten fysiske (mineralske) eller kjemiske (organiske) solfiltre som hjelper til med å beskytte huden mot solens UV-stråler. Når en solkrem går ut på dato er det ikke lenger sikkert at beskyttelsen fungerer optimalt, og det betyr at du kan bli solbrent.

 

Det er derfor viktig å holde øye med hvor lenge solkremen kan holde seg etter at den er åpnet. For de fleste vil det være rundt 12 måneder, men det finnes noen som kan holde seg lenger.

 

Hvis du er det minste i tvil om solkremen din har blitt for gammel, anbefaler vi å kjøpe en ny slik at du er trygg på at huden din blir optimalt beskyttet.

HVOR LENGE KAN EN UÅPNET SOLKREM HOLDE SEG?

Hvis du har en uåpnet solkrem fra i fjor, vil den som regel fortsatt være brukbar.

HVOR LENGE KAN EN ÅPNET SOLKREM HOLDE SEG?

Hvis solkremen din er åpnet og lagret fra i fjor, kan du ikke være sikker på at den gir effektiv solbeskyttelse.

 

Hos Vichy holder de fleste av våre solkremer seg i ett år etter åpning, og sikrer dermed effektiv beskyttelse gjennom hele sommeren - fra de første solstrålene om våren, til den siste varme solen på sensommeren.

 

Det er derimot viktig å holde øye med om solkremen har normal konsistens, lukt og farge. Dette kan nemlig indikere om den er god til bruk eller ikke.

SLIK SJEKKER DU HOLDBARHETEN PÅ EN ÅPNET SOLKREM

Hvis du har en solkrem fra i fjor og er usikker på om den fortsatt er effektiv, kan du enkelt sjekke dette.

 

På baksiden av solkremer, samt alle andre hudpleieprodukter, finner du et krukkesymbol som inneholder et tall etterfulgt av en M, som står for måned.

 

Tallet angir hvor mange måneder du kan forvente at produktet er holdbart etter åpning.

TEGN PÅ AT SOLKREMEN DIN ER BLITT FOR GAMMEL

En av de mest tydelige tegnene på at det er på tide å bytte ut solkremen din, er hvis konsistensen endrer seg. Hvis en solkrem oppbevares for varmt, reduserer det effekten og den kan risikere å skille seg.

 

Også solkremens lukt og farge kan indikere om det er på tide å bytte den ut. Hvis den lukter rart, eller fargen har endret seg fra hvit til gulaktig, er det også et tegn på at du bør bytte den ut.

HVORDAN SKAL JEG OPPBEVARE SOLKREMEN MIN GJENNOM SOMMEREN?

Hvis du vil være sikker på at solkremen din har optimal effekt gjennom hele sommerperioden er det viktig å oppbevare den riktig.

 

Ingrediensene i en solkrem kan nemlig brytes ned over tid, og denne prosessen kan fremskyndes når produktet oppbevares på feil måte.

 

Det beste er hvis solkremen ikke utsettes for for mye varme. Hvis du har den med i vesken eller på stranden, legg den i skyggen og hvis det er sand rundt åpningen, børst det bort.

 

Når du kommer hjem fra stranden eller å ha vært ute, bør solkremen oppbevares et mørkt sted og ved romtemperatur.

 

En skuff eller et skap er ofte de beste stedene å oppbevare hudpleieprodukter fordi der beskyttes de mot UV-stråler og for mange temperatursvingninger.

NYT SOMMEREN MED EN EFFEKTIV SOLKREM FRA VICHY

Med Vichy kan du sikre huden optimal beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.

 

Alle våre solkremer gir fotostabil, bredspektret beskyttelse og har formuleringer som inneholder pleiende og aktive ingredienser.

 

Finn en beskyttende solkrem som passer dine behov og nyt sommeren! Utforsk Vichy solbeskyttelse her.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN