OK

OK Cancel

Thank you

Close

Reisen går til... Solkremen som matcher feriedestinasjonen

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det betyr forhåpentligvis masse solskinn og D-vitamin. Og derfor betyr det naturligvis også sommershopping. Men det er ikke kun jakten på den perfekte bikinien og den helt riktige denimshortsen som spiller inn. Det er nemlig også forskjell på hvilken solbeskyttelse som passer til ferien du planlegger. Men ikke fortvil. leVICHYmag hjelper deg på vei.

Den aktive ferien

Uansett om ferien din byr på storby-vibes, seilferie eller konsertopplevelser på en av sommerens mange festivaler, kan du være sikker på én ting. Du kommer ikke til å sitte stille. Hvis ferien din er av den aktive sorten eller hvis du starter sommermorgenen med en løpetur, er det noen spesielle egenskaper du bør lete etter i solbeskyttelsen din. Her er det først og fremst ansiktet som er mest utsatt. Men tenk også over at en tynn sommerkjole ikke kan beskytte mot UV-stråler, og at du ved lengre opphold i solen også bør bruke solbeskyttelse under mange av sommerklærne dine. Drømmer du om flott og jevn solbrun farge selv om du ikke soler deg, kan du med fordel kjøpe en solkrem som fremmer den solbrune fargen. Her fra VICHY kan vi anbefale IDEAL SOLEIL Tan Optimizing Spray. Velegnet til selv sensitiv hud.

Et produkt som nesten er uunnværlig på den aktive ferien, er en solstift til de mest utsatte områdene. Utover å beskytte både nese, panne, nakke, lepper og øreflipper, er solstiften enkel å ha med i vesken og alltid tilgjengelig slik at du ta på mer beskyttelse i løpet av dagen. IDEAL SOLEIL Solstift til utsatte områder har faktor 50, gir en bredspektret solbeskyttelse og bonusen er at du slipper de hvite merkene.

Men solstiften er ikke nok. En ansiktssolkrem som base gir en optimal beskyttelse. Hvis du vil unngå det blanke utseendet fra solkremen, kan leVICHYmag-redaksjonen anbefale en mattende Dry Touch ansiktssolkrem fra IDEAL SOLEIL-serien.

Til strandløvinner

Har du i stedet planer om å tilbringe ferien din på stranden? Så les her! Paraplydrinker, dukkerter i de blå bølgene og avslapning på håndkleet under en varm sommersol. Hvis man lukker øynene, kan man nesten drømme seg dit. Sol, strand, vann – og ikke minst sand! På en strandferie er sanden ikke til å komme utenom, men selv om det kan være litt irriterende å kombinere sandstrand og solkrem, er det ekstra nødvendig får å beskytte huden din mot solens skadelige UV-stråler. Sanden sliter på huden og er med til å fjerne deler av solbeskyttelsen, derfor bør du påføre solkremen jevnlig. LeVICHYmag kan anbefale den nye Anti-Sand Milk med faktor 50. En solkrem som ikke klistrer, med en formel som gjør det lett å børste strandsanden av. Den finnes også i en spesialutviklet utgave til barn. Og så er den velegnet til både kropp og ansikt, så du ikke behøver å pakke mer enn én solkrem i strandvesken. Men det er ikke kun sanden som gjør solbeskyttelse på stranden til en utfordring. Er du en badenymfe, er det viktig at du påfører solkrem etter hver dukkert. Er du spesielt glad i vann, så prøv VICHYs ULTRA-MELTING MILK-GEL som gir deg høy beskyttelse selv ved påføring direkte på våt hud. Også denne solkremen egner seg til både ansikt og kropp.

Lange dager i solen kan på sikt skade hudens elastisitet og gi rynker, så utover solfaktor er det viktig å tilføre huden fukt. Både innenfra og fra utsiden kan du gjøre mye. Drikk rikelig med vann i løpet av dagen og benytt god aftersun når stranddagen er over.

Det er mengden som teller

Det skal en stor håndfull solkrem til å beskytte kroppen din. Det har du kanskje hørt før, og den er god nok, høres det fra Kreftforeningen! Det kan nemlig være likegyldig hvilken solkrem du plukker fra hyllen, hvis du ikke påfører en passende mengde. Og sånn lyder regelen – heller for mye enn for lite. Hvis du ikke påfører nok, kan du nemlig ikke regne med faktoren som står angitt på flasken, og så kan du i verste fall ende med forbrenninger. Husk en passende mengde – så du oppnår den tiltenkte beskyttelsen.

Flere tips til riktig solbeskyttelse

Hvis du skal danse rundt i stekende sol på en festivalplass, slite sålene i de parisiske gater eller slikke sol på en palmestrand, er det viktig å beskytte huden mot solens UV-stråler. Her er et par råd som gjelder uansett hvilken feriedestinasjon du har i tankene.

  • Solens UV-stråler er sterkest mellom 12 og 15. Derfor råder Kreftforeningen deg til å søke skygge midt på dagen. Oppholder du  likevel i solen, kan du overveie å kjøpe en fin sommerhatt som supplement til solkremen.
  • Solkremer skal ha tid til å trekke inn i huden og beskytte deg optimalt mot solens UV-stråler. Derfor bør du første gang påføre solkremen en halv time før du skal ut under de varme strålene.

Våre ikoniske produkter

Solstift SPF50+ til utsatte områder

Solstift SPF50+ til utsatte områder

Mattende Dry Touch Ansiktssolkrem SPF 30

Mattende Dry Touch Ansiktssolkrem SPF 30

go to top