OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 gode råd til deg med flass

Dercos 2
Dercos 2

Flass er svært vanlig, og de fleste mennesker har nok opplevd at hodebunnen flasser en gang i løpet av livet. Det kan nemlig skyldes flere ulike faktorer, som forårsaker ubalanse i cellefornyelsen i hodebunnen. Hvis du vil vite mer om det, kan du lese artikkelen vår Hva er flass? – den vitenskapelige forklaringen. Så hva gjør du, hvis du lider av flass? Det finnes midler mot flass i form av flassjampo og balsam, som er utviklet spesielt for å minimere ubehag i hodebunnen. En av dem er Dercos-serien fra Vichy, som virker mot flass i hodebunnen. Men det er også mye du selv kan gjøre, for å håndtere eller unngå tilbakevennende flass. Vi har samlet 10 gode råd til deg her.

RÅD N°1
IKKE KLØ DEG I HODEBUNNEN
Når hodebunnen klør, ikke klø tilbake. Bruk heller en beroligende flassjampo, f.eks. anti-dandruff serien fra Dercos Technique, og massér sjampoen forsiktig inn i hodebunnen. Gi deg selv lov og tid til å nyte det. Risikoen ved å klø er at det kan skape små rifter som kan resultere i infeksjon i hodebunnen. Dette kan forårsake irritasjon og faktisk dermed øke forekomsten av flass. Ved alvorlig kløe i hodebunnen, bør du kontakte lege.

RÅD N°2
VASK HÅRET REGELMESSIG MED SKÅNSOMME, RENSENDE PRODUKTER
Noen tror kanskje at hårvask forverrer flassdannelsen. Men det er faktisk en god idé å vaske håret hyppig og regelmessig med de rette, skånsomme og rensende produktene. Ved hyppig hårvask, kan du i tillegg til bruk av flassjampo, supplere med en mild, rensende sjampo, som for eksempel Dercos Ultra Soothing Sjampo fra Vichy til enten tørt eller notmalt/fett hår, som beroliger hodebunnen i opptil 48 timer.*
*Kosmetoklinisk test, 37 personer

RÅD N°3
VASK HÅRET I LUNKENT VANN
Mange av oss elsker en varm dusj. Men vil man bli kvitt flass, så bør man faktisk velge å skylle håret i lunkent eller kaldt vann. Det bidrar nemlig til å berolige hodebunnen, uten å fjerne det naturlige hårfettet.

RÅD N°4
MASSÉR HODEBUNNEN DIN
En hodebunnsmassasje er for mange like godt som en kroppsmassasje. Hodebunnen din har godt av en massasje, hvis den er plaget av flass. Dels fordi flasset vil løsne av det, og dels fordi det vil skape sirkulasjon i hodebunnen.

Dercos 2
Dercos 2

RÅD N°5
BARBER SKJEGGET HVER DAG
For menn er det en god idé å ta skjegget og barten hver dag, hvis det forekommer flass i det området. Det er nemlig med på å minimere spredningen av flass, i tillegg til at det lufter huden.

RÅD N°6
BØRST HÅRET JEVNLIG, MEN IKKE FOR OFTE
Gre håret regelmessig. Akkurat som hodebunnsmassasje, kan det nemlig være med på å løsne flass, sette i gang blodsirkulasjonen, og også redusere risikoen for flassdannelse ved å bidra til normal utstøting av huden i hodebunnen.

RÅD N°7
TØRK HÅRET MED MEDIUM VARME
Juster hårføneren på medium varme, istedenfor høy varme, for å passe ekstra godt på hodebunnen din.

RÅD N°8
REDUSER BRUKEN AV HÅRPLEIE
Prøv å minimere bruken av hårpleie, som hyppig hårføning (med høy varme), kraftig hårbørsting eller bruk av rettetang.

RÅD N°9
BEGRENS BRUKEN AV STYLING-PRODUKTER
Begrens bruken av styling-produkter i håret, og spesielt i hodebunnen. Dette kan nemlig stresse og irritere hodebunnen, noe som kan føre til dannelse av flass.

RÅD N°10
IKKE DEKK HÅRET MED TILBEHØR
Hatter, hårbånd og skjerf kan gjøre hodebunnen varm. Ved å begrense bruken av tilbehør i håret, får håret lov til å henge løst og bli godt gjennomluftet.

VICHY

go to top