OK

OK Cancel

Thank you

Close

Foodlab: Vi har laget strandklare sjoko/banan-ispinner

Is og strand hører sammen, men vi kjenner alle kappløpet med varmen for å få spist isen før den forvandles til fløtesushi i serviettene. Hva hvis du vil ha en deilig kjølig strand-snack, til både barn og voksne elsker.

Ved første øyekast virker sjoko/banan-ispinnen kanskje vanskelig å selge til barna dine, men bare vent til de smaker den. Banan, sjokolade (trekk) og f.eks. kokostopping er en ganske uimotståelig smakskombinasjon for de fleste. Og er man ikke helt for mørk sjokolade og kokos, så er kombinasjonsmulighetene nesten uendelige. Hva med f.eks. hvit sjokolade og tørkede bær eller nøtter.

Faktisk er det også gøy å lage sin egen sjoko/banan-ispinne, så tenk det også som en god familiesyssel i tidsrommet 12-15 hvor solens kraftige UVA og UVB-stråler er på sitt sterkeste.

Dette trenger du:

(6 personer)

  • 6 mellomstore bananer
  • 150 gram mørk sjokolade
  • 12 ispinner av tre

Til topping:

  • Kokosflak
  • Kokosmel
  • Mandelflak
  • Et par jordbær

Slik gjør du:

1. Skrell bananene og del dem på midten. Lag forsiktig et snitt i midten av bananen, og stikk inn en ispinne. Vi har funnet noen fra  Nicolas Vahé som er veldig fine.

2. Legg bananene på et fat som er dekket med bakepapir. Sett i fryseren i ca. 2 timer, eller natten over.

3. Forbered toppingene. Hell dem i små skåler, skjær jordbærene i skiver og terninger. Har du noen nøtter, frysetørkede bær, peanøttsmør eller andre herligheter liggende, kan de også brukes som topping. Bare fantasien setter grenser!

4. Når bananispinnene er frosne, er det tid for å smelte sjokoladen i et vannbad. Hakk sjokoladen i mindre stykker og hell den i en liten gryte. Sett over en større gryte halvt full med vann, slik at vannet varmes opp til rett under kokepunktet. Smelt deretter sjokoladen i den lille gryten ved å plassere den i vannbadet. Når sjokoladen har smeltet helles den i et glass, slik at bananispinnene enkelt kan dyppes i sjokoladen.

5. Hold i pinnen, mens du dypper bananen i den smeltede sjokoladen. Hold ca. 2 cm fri fra bananens ende. Pynt deretter bananispinnen med en gang. Bananen er kald, og dermed stivner sjokoladen fort. Det er derfor en god idé å lage én ispinne om gangen. Når alle bananene er overtrukket med sjokolade og pyntet, er det bare å nyte dem med det samme eller legge dem i fryseren til senere.

Trikset er jo at bananen aldri smelter og holder seg kald forholdsvis lenge, slik at sjoko/banan-ispinnen er enkel å håndtere både på farten og i kjølebagen. God fornøyelse, og følg med her i leVICHYmag for tips til andre sommer-snacks.

Våre ikoniske produkter

Anti-Sand Mist til barn SPF 50+

Anti-Sand Mist til barn SPF 50+

Fuktgivende Ansiktssolkrem SPF 50+

Fuktgivende Ansiktssolkrem SPF 50+

go to top