Det kan være vanskelig å følge sunne vaner når hverdagen setter inn, og lunsjen skal ofte være noe man kan grabbe med seg i farten. Men mat på farten trenger jo ikke å være fastfood. Vi har vært på kjøkkenet og laget «lunch in a jar», vår sunne go-to lunsj med knasende sprø grønnsaker stappfulle av vitaminer, som er helt perfekt når det skal gå litt fort.
Når man lever et liv på farten, er det viktig å passe på det ytre, det indre, og det mentale overskuddet. Et godt sted er derfor å starte er med kosten. Kostholdet er essensielt for vår overordnede velvære, for å få nok vitaminer til å ha energi til dagens utfordringer og samtidig være den beste versjonen av oss selv. Derfor kan det være en god idé å tilberede lunsjen dagen før, slik at man bare kan ta den med seg i vesken når man skal ut av døren. Her er «lunch in a jar» perfekt, og du kan lage uendelige varianter slik at den passer til akkurat det du har lyst til, enten det er friske spinatblader, søte tomater, myk quinoa eller deilige speltkjerner. Har du det ekstra travelt og må ha frokosten to-go, kan du med fordel lage en ekstra boks med chiagrøt, kjøleskapgrøt eller prøve vår blåbær- og kokossmoothie. Prøv deg frem med nye kombinasjoner og nyt et måltid fullt av vitaminer, som både ser innbydende ut og som booster ditt velvære med næring.
En «lunch in a jar» er superenkel å tilberede, og er enkel å handle inn til. Alt vi brukte fantes i den nærmeste matbutikken, og innkjøpet var raskt overstått. Vi har samlet en guide til vår favorittversjon av «lunch in a jar» – en sunn og mettende versjon med fullkornspasta.
Dette trenger du:
(4 personer)
- 350 g fullkornspasta
- 100 g fetaost
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 10 små tomater
- 1 pose pinjekjerner
- 4 spiseskjeer grønn pesto
- En håndfull friske erter
- En bunt persille
Slik gjør du:
- Kok pastaen til den er al dente, dvs. så det fortsatt er litt tyggemotstand i pastaen. Hell vannet av og la pastaen avkjøles.
- Varm deretter en stekepanne og rist pinjekjernene til de er gylne. Legg dem til side i en skål mens de avkjøles.
- Skjær paprika i tynne strimler, del tomatene i to, skjær fetaosten i terninger og ta ertene ut av belgen. Skyll persillen og del den i mindre buketter.
- Vi skal bruke yttersiden av squashen, som enkelt lages til strimler med en potetskreller. Før potetskrelleren ned langs squashen til du har laget strimler av hele yttersiden. Resten av squashen kan du spare til andre retter i løpet av uken.
- Nå er det tid for å blande pastasalaten! Bruk en stor skål til å vende alle herlighetene sammen. Tilsett pesto og miks det godt sammen.
- Ha retten i en liten krukke og la den stå i kjøleskapet over natten – så er det kanskje overskudd og ekstra tid neste morgen til en ansiktsmaske? Du er i hvert fall klar til å #wintheday