OK

OK Cancel

Thank you

Close

Emily Salomon - Om hverdagens gode øyeblikk, favorittfrokost og naturlig skjønnhet

leVICHYmag har møtt den danske ambassadøren for VICHY, den talentfulle og stilbevisste livsstilbloggeren Emily Salomon, til en prat om skjønnhetstips, hverdagsglimt og det viktige ved å glede seg over det man har.

Det er en av de første dagene hvor vårens milde ansikt titter frem. På Emilys sykkeltur hjem mot Islands brygge, gjennom velkjente København og over Christianshavn Torg, vinker hun til venner og bekjente. Det er vår i luften og følelsen av å være hjemme, av å høre til, fyller de innfødte københavnerne.

Det er hverdagsøyeblikk som dette som virkelig vekker lykke i 31-årige Emily Salomon.  "Ja, jeg burde nok ha svart noe annet," tilføyer hun smilende, og fortsetter: "kanskje at  ’det var da jeg var på moteshow i New York og møtte en kjendis’, men jeg blir faktisk mer ’wow’ over de små øyeblikkene. De kan føles helt vidunderlig."

leVICHYmag møter Emily på Hafnia Bar en fredag formiddag, til et intervju og noe som godt kunne blitt et favorittøyeblikk. Hun elsker nemlig frokost, og har håndplukket nettopp dette stedet til intervjuet vårt av samme årsak. Emily bestiller en Acai bowl med banan, blåbær, gojibær, chiafrø og hjemmelaget granola, en grønn skummende Matcha latte og en Hafnia shot, som består av hvetegress, ingefær, sitron og eple.

Hun har ankommet på sykkel, og har akkurat vært hjemom etter morgentreningen. Emily ser velopplagt ut og er chic og storbyaktig i stilen, med jeans, t-shirt, tweedblazer og et par høye sølvstøvler. Man får raskt inntrykk av at hun er en kvinne som vet hvem hun er. I snart 8 år har hun delt sine hverdagsglimt på emilysalomon.dk, som har hele 80 000 besøkende hver måned. Men det har skjedd mye siden bloggens begynnelse i 2009. Som de fleste kvinner gjør i tyveårene, har Emily eksperimentert med både klesstil, flere former for mosjon og hudpleieprodukter, og har nå landet et sted i tilværelsen hvor hun vet at kjærligheten til jakker, løpeturer og gode kremer er noe av det som gjør henne glad.

Hudpleierutinen som virker – søvn

Skjønnhet er et av de emnene den kvalitetsbevisste bloggeren har utforsket grundig og skrevet om på siden. Det er også en av de tingene samtalen kommer inn på. Emily har en naturlig look, hvor makeupen er dempet. Huden hennes ser velpleiet og sunn ut, men det har tatt tid å finne den helt riktige formelen, forteller hun. De fete og fuktighetsgivende kremene har blitt hovedingrediensen i Emilys hudpleierutine. En ting hun tidligere pleide å unngå fordi hun var redd for at porene skulle bli tilstoppet. Men for Emily handler det nå om "å fukte, fukte, fukte" som hun uttrykker det, "og det har også resultert i at porene mine er mindre tilstoppet, og jeg tror egentlig at det var fordi huden min var tørr og dehydrert og produserte enda mer talg som en reaksjon på de sterke produktene jeg pleide å bruke". I dag er Emilys hudpleierutine bygget opp rundt tre ting: mildere renseprodukter, kjemisk eksfoliering f.eks med fruktsyre og fuktgivende kremer eller oljer.

Intervjuet blir avbrutt i en liten stund da Emilys venninne kommer inn døren. De har akkurat vært på trening sammen et par timer tidligere og ler litt av sammentreffet, før vi fortsetter praten. For Emily henger ikke hudpleie kun sammen med produkter og kremer. En annen ting hun har blitt mer bevisst på med alderen, er hvor mye andre ting spiller inn. Det er også viktig å få grønnsakene sine, å få mosjon, og så spiller søvn en større rolle enn de fleste er klar over, mener hun: "Søvn og det å prioritere søvn er en stor del av sunnhet for meg. Jeg kan straks se på huden min at jeg har sovet nok".

Hellige morgener, menneskelighet og mindfulness

Når Emily og kjæresten Nikolaj Vang spiser frokost, er det et av de pusterommene de begge setter pris på. Telefoner og dataskjermer er byttet ut med fred og ro, Mads og Monopolet på radioen, avislesing og kos. Lørdagene er best, forteller Emily Salomon. Da prøver de å ta helt fri, legge fra seg pliktene og skape et fristed hvor alt som heter internett og sosiale medier blir lagt bort for en stund.

Nettopp pauser som denne er en av de tingene Emily setter høyt for å holde seg sunn. Hun prøver å strukturere fritiden sin, slik at det blir klare skillelinjer mellom jobb og fritid. Dette hjelper henne med å bevare energien og overskuddet til å gjøre et godt stykke arbeid. "Det betyr også at jeg er strukturert rundt bruken av sosiale medier", forteller hun. "Jeg elsker sosiale medier, men jeg velger det aktivt, slik at jeg ikke spontant bruker flere timer på å bla gjennom Instagram, for man kan rekke så mye annet på to time.".

En annen ting som Emily har blitt bevisst på gjennom bloggekarrieren, er hvor viktig det er å sette pris på det man har. "Det kan fort bli en vane å se inn i andres liv gjennom de sosiale mediene, og sammenligne og tenke på alle de tingene man selv ikke har", kommer det ærlig fra Emily. Hun snakker med et ærlig og ettertenksomt glimt i øyet om følelsen av misunnelse som ofte kunne dukke opp hos henne før i tiden. En følelse Emily har taklet med et positivt tankesett. For henne handler det om å aktivt sette pris på det hun selv har, og så forsøker hun å hente inspirasjon fra andre, i stedet for å sammenligne. Samtidig minner hun seg selv om "at de færreste får kastet tingene etter seg, men at de fleste har slitt hardt for å nå dit de er."

Spennende eventyr i 2017

Selvom det er de små, spesielle hverdagsglimtene Emily setter spesielt stor pris på, byr 2017 også på spennende eventyr. Emily forteller begeistret at hun skal gifte seg, og hun legger ikke skjul på at hun allerede har begynt å drømme om bryllupsreisen: "Jeg kunne godt reist til Hawaii, men det kommer jo også an på hvor dyrt bryllupet blir", ler hun. "Nei, men hvis det ikke blir Hawaii, så et eller annet sted hvor man kan surfe." Hun vil nemlig bli bedre til å surfe i 2017, og så drømmer hun i tillegg også om å skrive enda en bok. I 2015 kunne Emily tilføye forfatter til CV-en med utgivelsen av boken "Hverdagsglamour". Hva den nye boken kommer til å handle om, er fremdeles en hemmelighet, så vi venter i spenning.

Den siste dråpen Matcha er borte, og den lille frokoststunden ved det grønne marmorbordet i godt selskap er straks over. Utenfor blir Hafnias tilbakelente musikk og den dempende belysningen erstattet av mennesker på farten og blå himmel på en fin, men kjølig vårdag. Emily hopper på sykkelen. Hun skal hjem og jobbe videre på bloggen før hun tar helg. Akkurat nå gleder hun seg til sitt neste eventyr: Påskeferien som skal tilbringes i Val d’Isère i det sydøstlige Frankrike, hvor det forhåpentligvis fortsatt er litt snø slik at de flotte Alpene kan nytes på ski.

3 spørsmål til Emily

Hva har du alltid i vesken?

"Ja, nå skal du se: Jeg har lommebok, leppepomade med farge og solfaktor ... og pass! Da er man klar, ikke sant?" kommer det leende fra den andre siden av bordet. "Hva mer har jeg? Homøopatimedisin mot høysnue, visittkort, kulepenn, hårstrikk ... mange hårstrikk, virkelig mange! Jeg tror det ligger syv hårstrikk her! Og så tror jeg også det er et par tamponger. Ja, det var det hele" konstanterer Emily etter en gjennomgang av innholdet i den fine crossbody-vesken fra Leowulff.

Hva er favoritt-skjønnhetsprodukt du alltid tyr til?

1. "Vel, det er nok flere" svarer Emily ettertenksomt. "Og et av dem er rensemelk, og det er litt nytt for meg for jeg har alltid vært mest for såpe og vann. Nå har jeg akkurat byttet til rensemelk og det synes jeg faktisk fungerer fantastisk godt. Det er mye bedre for huden min. Huden min blir lett tørr og dehydrert og jeg synes virkelig det gjør en forskjell".

2. "Nummer 2 er kokosolje til håret, enten en time før jeg skal i dusjen, kanskje en gang i uken, eller én gang hver annen uke, tar jeg omtrent en halv teskje på spissene, og lar det sitte litt før jeg vasker det ut. Deretter bruker jeg sjampo og balsam som normalt. Det er den beste hårkuren og det er utrolig enkelt. Jeg kan også finne på å bruke kokosolje til å rense med, eller til å ha på kroppen. Når jeg reiser, kan jeg faktisk godt finne på å bare ha med en liten kokosolje, for den kan jeg bruke til alt."

3. "Og et eller annet produkt til etter man har renset huden. En toner eller facial mist som kan fjerne kalken fra vannet, fordi den er så kraftig i Danmark."

I tillegg røper Emily hemmeligheten bak de flotte, lange vippene. "Jeg bruker M2 serum én gang i uken, og bare maskara. Miss Hippie fra  L’Oréal, den er fantastisk god". 

Hvilke er dine 3 favorittnettsteder? 

- Goop.com, Gwyneth Paltrows blogg. "Jeg liker godt Gwyneth Paltrows blogg. Det behøver ikke å bli fullstendig urteaktig, men jeg er helt klart åpen for litt alternative ting, men fortsatt basert i noe vitenskap. Og det synes jeg faktisk at den siden gjør ganske godt". 

- Intothegloss.com. "Beautyvise er Into The Gloss superbra, og det er ofte noen gode profiler som er med der". 

- Sofissnapshots.com. "Jeg er glad i den svenske bloggeren Sofie Fahrman. Hun har en god evne til å formulere seg ekstremt kort, men samtidig være svært inspirerende, og har hele det her prosjektet med å løfte andre kvinner og er selv totalt kick-ass. Og så synes jeg egentlig bare bloggen hennes er utrolig god."

Våre ikoniske produkter

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

Mineraliserende Vulkansk vannsspray fra Vichy

Mineraliserende Vulkansk vannsspray fra Vichy

( 5 kommentarer )

go to top