OK

OK Cancel

Thank you

Close

BB cream - multitasking i hudpleieverdenen

Ordet BB cream er de fleste av oss bekjente med for lenge siden. Men hvor mye vet vi egentlig om den omtalte kremens egenskaper? Hvordan skiller den seg fra en foundation, eller en vanlig dagkrem? Og finnes det noen forskjell mellom BB, CC og DD cream? leVICHYmag-redaksjonen har vært på oppdagelsesferd i BB cream-eventyrlandet for å forstå hva den faktisk inneholder av funksjoner og hvilke fordeler en BB cream kan bidra med til vår skjønnhetsrutine.

BB cream kan fungere som foundation, beskyttende krem med SPF, fuktighetskrem og primer - alt i ett. På 60-tallet  utviklet en tysk dermatolog, kremen for pasienter som trengte hjelp med å hele og dekke arr og ujevnheter etter laserbehandlinger. Den gang stod BB for “Blemish Balm” , siden da ble formelen tilpasset til daglig bruk, og fikk tilnavnet “Beauty Balm”. På 80-tallet tok BB cream Asia med storm, og selv om det i dag kjennes som mange av oss aldri har klart seg uten den, så fikk den roste kremen først riktig tak i løpet av det siste tiåret. En av skjønnhetshemmelighetene bak de asiatiske stjernenes porselenshud var endelig på vei, og en liten familie av ‘bokstavkremer’ har siden utviklet seg og vært elsket i Vesten.

I tillegg til BB cream har CC og DD cream vært på markedet i flere år, og det kan være vanskelig å skille mellom de ulike kremene. Generelt er den felles faktoren for de 3, at de er alle fargede, beskyttende dagkremer med solkrem. Men de har hvert sitt formål. CC står for "Color Correct", og som navnet antyder, er det spesielt utviklet for å korrigere fargen på huden. DD cream, "Daily Defense"-kremen, er formulert for å beskytte huden mot smuss og forurensinnger i luften. CC cream gir best dekning av de tre, DD minst. Fordelen med det første medlemmet i bokstavkremfamilien, BB cream er at du får et multifunksjonelt produkt, som ofte er lett dekkende, fuktgivende, inneholder SPF og gir huden en naturlig glød.

Når du velger en BB cream, sørg for at det oppfyller de fire kriteriene: Fuktighet, beskyttelse, farge og solkrem. Vichy IDÉALIA BB cream tar selve trinnet videre med slagordet "ett produkt, 6 effekter". I tillegg til 24 timer med fuktighet og en umiddelbar glød, gir disse effektene UVB og UVA-beskyttelse, SPF 25, mindre synlige porer, jevnere hudtone og uthvilte ansiktstrekk . Dessuten inneholder VICHY’s BB-cream nøkkelingrediensen kombucha,  som er et aktivt konsentrat som  ekstraheres ut av gjæret svart Ceylon-te, og er er kjent for sine egenskaper som glatter ut og gir glød. Kremen er tilpasset til alle hudtyper, selv de med sensitiv hud.


Etter din daglige hudpleierutine bruker du BB Cream på renset ansikt, etter din vanlige hudpleie rutine. Du kan godt kombinere den med ditt serum og dagkrem . Deretetr velger du selv hvor mye sminke du vil kombinere med. Til en date eller fest fungerer den perfekt som en base til flere andre steg, men til den frie vårdagen i solen er du good-to-go med bare BB cream. Vichy sin BB cream finnes i to farger; light og medium, og de inneholder lysreflekterende mineralpigment.

Vi elsker VICHYs IDÉALIA BB creams behagelige konsistens, duften av te, hvite blomster og tre gir oss ekstra mye vårfølelse.

go to top