OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 nordiske sommerfavoritter DEL 1

Endelig er den her. Solen, varmen, den spesielle lukten – sommeren i Norden er noe helt spesielt, og vi elsker den. Her hos LeVICHYmag har vi mange forskjellige ferieplaner. Men enten sommeren byr på «vacation» eller «staycation», er det 10 ting vi ikke kan unnvære når sommerdagene skal tilbringes på stranden. Her er derfor inspirasjon til hvordan du kan bli strandklar på ekte Skandi-manér.

1. Vann er et must i våre strandvesker, og vi har falt for denne fine flasken fra danske Retap. Med vannflasken, som er laget i glass, slipper du nemlig for de hormonforstyrrende stoffene som plastflaskene fra butikken kan inneholde, og samtidig kan du holde deg hydrert under solen. Å skåne miljøet er hovedtanken bak Retap, fordi 8 millioner tonn plastavfall årlig ender i verdenshavene og størstedelen av avfallet kommer fra plastflasker. Flasken som fås med lokk i flere fine farger, er altså både bra for kroppen, miljøet og lommeboken din. Og så elsker vi å mikse vannet med godsaker som lime, friske bær eller mynte.

2. Et annet "must have" i strandvesken er en bredspektret solkrem, som beskytter huden mot solens UV-stråler. Her kan vi anbefale VICHYs Anti-Sand Milk med solfaktor 30. Den er perfekt til strandturen, fordi konsistensen gjør det lett å børste sanden av huden. I tillegg er den vannfast og velegnet til sensitiv hud.

3. Sommerens strandturer gir oss en velkommen unnskyldning for å shoppe etter badetøy. I år har vi falt for svenske Weekday. Her finner du strandmote i de fineste fargene, enten du leter etter den perfekte bikinien eller en hel badedrakt. I tillegg til flotte og minimalistiske designer, kan du også shoppe kolleksjonen med god samvittighet. Klærnes materiale er nemlig utviklet av resirkulert plast for å hjelpe med å holde havet rent og på den måten skåne miljøet.

4. De mange timene i solen krever selvfølgelig også et par solbriller som kan beskytte øynene dine mot solens stråler. Og så gjør det jo ikke noe hvis du samtidig kan se litt fresh ut. Norske Kaibosh står bak dette ferskenfargede paret med den fine glitterdetaljen på innfatningen. Som bonus gir Kaiboshs briller 100% solbeskyttelse og de er håndlaget.

5. Solhatt og klær! Et av kreftforeningens tre solråd som vi med glede tar med oss. Når solen står alle høyest mellom kl 12 og 15, er vi nemlig ekstra utsatt for blending og solstikk. Det aller beste er å søke skygge, men et godt alternativ er en god solhatt med bred skygge. Selvfølgelig i kombinasjon med en god solkrem, for hatten kan ikke beskytte 100 %. Men den kan gi ekstra beskyttelse til de mest utsatte områdene i solens sterkeste timer. Vi har falt for denne elegante modellen fra svenske & Other Stories.

Følg med i neste uke hvor vi avslører resten av våre yndlings-accessories til strandturene denne sommeren.

go to top