Hvordan bli kvitt pigmentflekker i ansiktet?

Mørke flekker, aldersflekker, solflekker... hvordan hudpleierutinen din kan redusere dem.

På flekken – din guide til hyperpigmentering

Som med andre aldringstegn tenker man ikke på pigmentflekker... før man plutselig en dag gjør det. Det som kanskje så ut som en liten, søt, brun fregne, kan ha vokst til noe som plutselig, bokstavelig talt, har satt spor etter seg med sin størrelse og innvirkning på selvbevisstheten din. Før vi kan finne ut hvordan vi skal håndtere de små flekkene, må vi først forstå hva pigmentflekker er og hvorfor de har en tendens til p dukke opp i ansiktet når vi blir eldre.  Og viktigst av alt, bør det også kontrolleres at de ikke er farlige. Oppsøk en hudlege for å undersøke dem.

Bak hver mørke flekk ligger en hyperpigmenteringsprosess. En prosess hvor ett pigmentet melanin, som er ansvarlig for å produsere farge i huden, i hyperaktivt selvsving. Den økte melaninmengden kan skyldes skader på huden, først og fremst av sol, inflammasjon, akne eller andre betennelsesfremkallende faktorer som stress eller tretthet.  Ved graviditet øker også produksjonen, noe som kan resultere i melasma. Med alderen øker antallet pigmentflekker. Enkel genetikk kan også spille en rolle. Pigmentflekker kan altså skyldes minst seks faktorer eller en kombinasjon av disse. Heldigvis betyr ikke en mørk flekk at den er kommet for å bli.

Hvordan redusere mørke flekker:

I tillegg til estetiske behandlinger kan kosmetiske produkter med målrettede aktive ingredienser bidra til å redusere pigmentflekker hjemme. De riktige oppklarende ingrediensene kan samen med eksfolierende aktiver bidra til å redusere mørke flekker på en synlig måte.  Prøv peelinger basert på fruktsyrer (AHA) eller glykolsyre, som til tross for ordet ‘ syre‘ i navnet kan være velgenet for sensitiv hud, for eksempel Vicy Liftactiv Specialist B3 Serum. Retinol kan også bidra til å redusere pigmentflekker. prøv ichy Liftactiv Specialist Retinol Serum, som har dokumentert effekt på aldersflekker i tillegg til rynker og fine linjer.

Beskytt deg selv enda bedre: Daglig hudpleie med … SPF

Bruk rikelig med solbeskyttelse med høy solfaktor hver dag. Dette beskytter huden overalt, men spesielt der melaninet allerede har gått i selvsving. Soleksponering er den primære årsaken til pigmentforandringer i huden(1). Studier viser at aldringsprosessen i aldersgruppen 20-80 år fører til en mer ujevn hudtone år for år, men regelmessig bruk av solbeskyttende kosmetisk produkt motvirker denne prosessen. Nok en grunn til å gjøre solbeskyttelse til en like fast del av rutinen som fuktighetskrem.

Få huden din til å fremstå klarere: Bruk et C-vitamin produkt for å få en mer jevn hudtone.

Gi huden din en dose C-vitamin.  Denne ingrediensen er en av de mest anerkjente når det gjelder å oppnå en jevnere hudtone. Samtidig har C-vitamin både en forebyggende og en glødgivende funksjon. Ingrediensen hjelper med å styrke hudens antioksidantforsvar. Dette gjør at ingrediensen effektivt nøytraliserer frie radikaler fra for eksempel forurensning, noe som kan føre til for tidlig aldring av huden. C-vitamin er også kjent som askorbinsyre. Se etter de reneste formene for C-vitamin i høye styrker.  Fra 5 % er det effektivt til å motvirke pigmentering(3).

Gå effektivt fremover: Rens og eksfolier

Eksfoliering av huden hjelper med å fjerne døde hudceller og gjør at aktive ingredienser lettere absorberes av huden. Det finnes flere anerkjente eksfolierende ingredienser, f.eks. AHA'er (fruktsyrer) som inkluderer glykolsyre og melkesyre. Liftactiv Specialist B3 Serum inneholder et glykolsyrekompleks og andre eksfolierende ingredienser som har dokumentert effekt på pigmentflekker. Serumet bidrar til å redusere størrelsen på pigmentflekker med -29 %.

Kilder: 
1. Seasonal skin darkening in Chinese women: the Shanghaiese experience of daily sun protection: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology.
2. N' Guyen (2002) showed the inhibitive action of the Vitamin CG on the activity of the mushroom tyrosinase.
3. Moyal D, 06/2003 and 12/2003.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN