Anti-aging hudpleie: Hva er forskjellen på en krem og et serum?

Du tror kanskje at anti-aging kremen din er alt du trenger. Her er grunnen til at du bør vurdere å legge til et serum I din anti-aging hudpleie.

Anti-age serum

Når du har fylt 35 år, bør anti-age produkter være en viktig del av hudpleierutinen din. De aktive anti-age ingrediensene i hudpleien din, fra C-vitamin til peptider, kan bidra tl å bekjempe aldringstegn forårsaket av hudens tap av kollagen. Men forskjellige aktive ingredienser virker på forskjellige måter. Derfor er det viktig at de anti-age produktene du velger, brukes på riktig måte for å best mulig resultat av din anti-ageing hudpleie. Og selv om kremer med de riktige ingrediensene kan være et effektivt verktøy mot aldring, kan et serum i hudpleierutinen din bidra til å forsterke effekten av hudpleierutinen du har valgt med omhu.

Serum er utviklet for å gi en høyere konsentrasjon av aktive ingredienser i små, kraftige doser som utfyller effekten av den påfølgende kremen. Et serum er lettere enn en fuktighetskrem, trekker raskere inn i hude, frigjør aktive ingredienser og forbereder huden på de kommende produktene.

Slik påfører du anti-age serumet ditt: Forbered huden ved å rense og tone den forsiktig for å fjerne evetuelle rester av renseproduktet. Klapp, ikke gni, serumet inn i lett fuktig hud. Sørg for at serumet har trukket helt inn i huden før du går videre til neste trinn i din anti-age hudpleierutine.

Anti-age krem

Anti-age fuktighets- og nattkrem er vanlige kremer med aktive ingredienser som er utviklet for å holde huden fyldig, glatte ut fine linjer og rynker, samt øke hudens utstråling. Kremene har en all-around virkning på huden. De tilfører blant annet fuktighet og har en målrettet virkning mot flere aldringstegn. Men husk å velg en formulering som er designet til din hudtype. Unngå fete eller tunge produkter hvis du har fet hud. Bruk produkter som er testet på sensitiv hud hvis du har sensitiv hud, og unngå talkum eller talgregulerende ingredienser hvis huden din allerede er tørr.

Slik påfører du din anti-age krem: Når serumet har trukket helt inn i huden, masserer du deretter en krem med solfaktor eller en fuktighetskrem inn huden om morgenen, eller din nattkrem på kvelden, og fordeler det over hele ansiktet og halsen for å pakke inn de gode egenskapene. Hvis du bruker en anti-age øyekrem er det best at du klapper den forsiktig på huden som det siste trinnet i hudpleierutinen din etter fuktighetskrem.

Hvordan velge mellom anti-age serum og anti-age krem?

Hvis du vet hvordan man bruker kremer og serum som en del av din anti-age hudpleierutine, kan det ha stor betydning for hvordan huden din absorberer alle de aktive ingrediensene og dermed hvor effektive de er til å holde huden din i toppform. Serum og kremer har begge forskjellige funksjoner når det kommer til hudpleie og spiller forskjellige roller i din skjønnhetsrutine.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN