De forskjellige type rynker og hvordan man forebygger dem

Lær mer om de forskjellige type rynker og hvordan du best pleier og forebygger dem med riktig hudpleie og ingredienser.

De uunngåelige rynkene: en linje eller fold i huden som følge av alder

De fleste kan identifisere sin første rynke. For mange er det furen i pannen; glabellalinjene. For andre er det kråkeføttene rundt smilende øyne eller uttrykksfulle lepper. For noen er det de passende navngitte nasolabiale foldene, som forbinder nesen og leppene i en gradvis dypere forbindelse.

I løpet av livet får vi alle ulike rynker. Avhengig av genetikk, livsvalg (selv om de er tatt mange år tidligere), hvordan ansiktet vårt naturlig uttrykker seg hver eneste dag og hvordan vi pleier huden vår.

Den gode nyheten er at dermatologien vet mer enn noen gang om hvordan man kan bremse fremveksten av spesifikke rynketyper - med ingredienser som både skaper umiddelbar fylde – og gradvis bekjemper aldringstegn forårsaket av kollagentap.

Det anslås at 20% av hudens aldring rett og slett skyldes tid. Etter hvert som huden eldes og de første rynkene dukker opp, er denne utviklingen direkte knyttet til endringer i hudstrukturen – til huden andre lag - dvs. den gradvise nedbrytningen av hudens fibrillære nettverk – av kollagen, elastin og GAGs (sukkerarter, inkludert hyaluronsyre. Disse er genetisk programmerte rynker. Hvis vi levde under jorden og aldri så dagslys eller lagde et eneste ansiktsuttrykk – ville hudens struktur fortsatt brytes ned, men i et mye langsommere tempo.– Denne naturlige aldringen er ganske enkelt forårsaket av tidens gang.

De mer hyppigere rynkene: en linje eller fold i huden er forårsaket av andre påvirkninger.

80 % av hudens aldring skuldes en kombinasjon av ytre og indre påvirkninger knyttet til måten vi lever på. Exposomefaktorer: Exposomefaktorer som UV, lys, forurensning, stress, tretthet - utløser en kaskade av reaksjoner på daglig basis i huden. Denne daglige påvirkningen av huden bryter ned kollagen og elastin, noe som på sikt fører til aldringstegn. Jo mer huden utsettes for disse faktorene, desto større er sannsynligheten for at den utvikler flere aldringstegn som rynker, fine linjer og pigmentflekker.

Øyerynker: linjer eller folder rundt øynene - fra uttrykk

Grunnen til at kråketær dukker opp her først, er at huden rundt øynene er så fin - og øynene er også et av de områdene i ansiktet vi bruker mest for å uttrykke oss. Dette betyr at de uttrykksfulle ytre øyekrokene er spesielt utsatt for fine linjer - og derfor finnes det produkter som er skreddersydd for aldrende øyne.

Dette gjenspeiler den gjeldende trenden innen kosmetiske inngrep som går i retning av subtile hudvevsinduktorer som, i motsetning til tradisjonelle fyllstoffer, gradvis gjenoppretter volumet ettersom de stimulerer hudens egen evne til å regenerere. Neste generasjons antirynkeprodukter arbeider både for en umiddelbart synlig utfyllende effekt og en gradvis påvirkning. Teknikker som biorevitalisering, der hyaluronsyre injiseres dypt i dermis for å fylle ut hudens vannmadrass, og mikronålbehandling, som går så langt som til å bryte gjennom hudens ytre lag (Stratum Corneum) for å forynge huden gjennom kollagensyntese, har gitt hudpleien ny dynamikk med nye, innovative måter å bringe virkestoffene til rynkens rot på.
Direkte på rynkenes rot

 

LiftActiv Hyalu-plaster henter inspirasjon fra mikronålbehandlinger og består av 100 % størknede hyaluronsyrenåler. De 160 mikronålene legges på huden, og den størknede hyaluronsyren oppløses i løpet av fire timer, eller 8 timer for best resultat. Allerede ved første gangs bruk av plasteret kan man oppleve en reduksjon i rynker rundt øyet de nasolabiale foldene og sinnarynkene. Den lavmolekylære hyaluronsyren i LiftActiv Hyalu Mask, som tilføres lokalt i stedet for via injeksjon, er så fragmentert at den kan absorberes av huden og har vist seg å kunne redusere rynkedybden betydelig. Samt betydelig forbedre hudens elastisitet. De beste rynkebehandlingene er nå enda mer aktive. Med 38 % aktive ingredienser har nye Collagen Specialist den høyeste konsentrasjonen av aktive ingredienser som Vichy Laboratories har oppnådd for å beskytte huden mot inflammasjonsskader så huden får mer kollagen og elastin.

 

Dermatologråd et tastetrykk unna

 

Påfør en ekstra mengde av din anti-aldringsbehandling direkte på rynkene. Bruk nattkremer for å fylle opp rynkene med produkt over natten.  Og for et ekstra godt utbytte, kom tett på selve linjene. Klyp huden og gli fingrene langs pannen for å ta hånd om furelinjene. Fortsett med gjentatte klypebevegelser fra toppen av neseryggen til midten av pannen, og skyv deretter fingrene utover mot tinningen for å skape spenning. Gjenta samme bevegelse på motsatt side av pannen.

Kilder:

1. https://www.thefreedictionary.com/wrinkle


HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN