Hudpleie over 40: Hva må endres

Det er på tide å ta anti-age-hudpleie på alvor

I det huden din endrer seg, bør hudpleierutinen din gjøre det samme

Du har kanskje allerede lagt merke til de første tegnene på aldring, eller kanskje du leser dette for å finne ut hvordan du best kan sikre deg en vakker fremtid. Som så mange andre endringer over tid, kan hudens aldring komme snikende uten at du merker det. Den ene dagen var huden din fyldig og glødende, men plutselig føler du at du begynner å se sliten ut. Det skjer med oss alle, men den gode nyheten er at du med noen få gjennomtenkte valg i skjønnhetsrutinen – og noen kraftfulle aktive ingredienser – kan redusere noen av aldringstegnene du ser i speilet.

Mange av disse endringene skyldes den kombinerte effekten av kronologisk aldring – nedgangen i produksjonen av kollagen og elastin – og livsstilfaktorer som stress, lange arbeidsdager og et ubalansert kosthold. De begynner p dukke opp sent i 30-årene og tidlig i 40-årene. Mørke ringer under øynene kan dukke opp oftere og bli værende lenger, og du har kanskje merket at huden er mindre fast og smidig, noe som også skyldes lavere kollagennivåer. Sannsynligvis har du også fine linjer rundt øynene og munnen, særlig hvis du har røyket, og hvis du har brukt tjueårene på å sole deg, kan du også begynne å få aldersflekker og pigmentforandringer.

Kombiner aktive ingredienser for langsiktige resultater

Nå kan det hende at produktene du brukte da du var yngre, ikke lenger er tilstrekkelige. Etter 40-årene bør du ikke bare konsentrere deg om fuktighetskrem og solbeskyttelse, men også styrke rutinen ved å introdusere hudpleie med kraftfulle ingredienser med dokumentert effekt. Disse gode vanene lønner seg for skjønnheten.

En god metode å redusere aldringstegn på er å bruke dokumenterte aktive anti-ageingredienser som peptider, hyaluronsyre og C-vitamin i hudpleieproduktene. Anti-agehudpleie er noe som virker på lang sikt, så la endringene virke i åtte uker før du vurderer resultatene.

Her er våre råd til en skjønnhetsrutine som er basert på vitenskap.

Rens: rens huden grundig daglig

Hva du bør se etter: En rensekrem som er utviklet for å brukes med en varm klut, åpner porene og sørger for en grundig rens på slutten av dagen, noe som er spesielt viktig hvis du bor i et urbant område. Velg en mild rensende formulering som ikke sliter på huden.

Eksfoliering: helst to ganger i uken

Hva du bør se etter: En mild skrubb eller kjemisk eksfoliering med alfahydroksysyrer som f.eks. glykolsyre har en eksfolierende effekt på hudens overflate.

Ikke hopp over solkremen

Hva du bør se etter: Velg en solkrem med bredspektret solbeskyttelse(UVA og UVB) for å beskytte mot ytterlige solskader.

Serum: det lille ekstra som utgjør hele forskjellen

Hva du bør se etter: Et serum med høy konsentrasjon av C-vitamin bidrar til å nøytralisere frie radikaler som fremskynder aldringstegn. Du kan også se etter hyaluronsyre for å tilføre avgjørende fuktighet til skjønnhetsrutinen.


All around anti-age pleie: et must

Liftactiv Collagen Specialist Ansiktskrem er formulert med Pro-Collagen-Peptider, som er korte fragmenter av proteiner som motvirker spesifikke aldringstegn forårsaket av kollagentap i huden slik at huden blir mer spenstig, fastere og mer ungdommelig.

Øyekrem: ekstra kjærlig pleie der du trenger det mest

Hva du bør se etter: Bruk øyekrem om morgen og kveld for å fukte og beskytte dette ømfintlige området. En effektiv øyekrem er f.eks Minéral 89 Eyes som inneholder hyaluronsyre som gir effektiv fuktighet og koffein som bidrar til et klarere og mer våkent utseende.

Masker: mer enn bare ukentlig fornøyelse

Hva du bør se etter: Aqualia Nattkrem og Maske, beriket med hyaluronsyre, er et uunnværlig hudpleieprodukt som tilfører rikelig med fuktighet slik at du våkner opp med en hud som fremstår friskere og mer strålende.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN