OK

OK Cancel

Thank you

Close

Solfaktor - Hudens hverdagshelt

Vårsolen har så smått begynt å sende sine kjærlige og etterlengtede solstråler ned over våre skandinaviske vinteransikter. Vi skynder oss ut på fortauskaféene og suger til oss all den varmen og D-vitaminene som vi har savnet hele vinteren. Det er deilig og det er velfortjent, men vi bør alle gjøre oss selv den tjenesten å huske solfaktor. Forskning viser nemlig at solbeskyttelse er den viktigste forholdsregelen hvis du vil holde huden ung og frisk så lenge som mulig.

Her i leVICHYmag-redaksjonen har vi hentet solbeskyttelsen ned fra hyllene. Det gjorde vi faktisk allerede før vårens solstråler kom frem. Det er det flere grunner til. Først og fremst bidrar solkrem til å forebygge de skadene som kan føre til hudkreft. Men i tillegg til dette, viser en undersøkelse at solens stråler også kan føre til tidlige aldringstegn og skader i form av rynker, løs hud og pigmentforandringer. Undersøkelsen konkluderer med at dersom du bruker solfaktor hver dag, vil huden bevare sitt unge og smidige utseende i lengre tid.

En hyppig feil vi solelskere gjør, er å undervurdere solens stråler i overskyet og kjølig vær. Men solens UV-indeks kan være like høy og farlig på en grå vårdag som på en varm sommerdag. Det kan altså lønne seg å lete etter en god dagkrem med solfaktor. Det har allerede kommet mange fine produkter på markedet, som kombinerer makeup og solfaktor i ett og samme produkt.

Men nettopp nå som vårsolen står aller høyest på himmelen og kafébordene lokker oss utendørs, er det viktig å beskytte huden med ekstra høy faktor. En dagkrem som inneholder solfaktor er et godt grunnlag hele året, men blir det mange timer i solen vil det tynne laget med solkrem ikke være tilstrekkelig. Så hvis du vil komme rynker og skader i forkjøpet, er derfor ansiktssolkremen et «must» i rutinene dine allerede fra vårens første solstreif. 

Solen sender ut både UVA- og UVB-stråler, og det er spesielt viktig å beskytte seg mot UVA-strålene da dette er stråler som trenger dypest inn i huden og forårsaker de største skadene. Så vær oppmerksom på om den solkremen du kjøper inneholder både UVA- og UVB-beskyttelse.

Her er tre ansiktskremer fra VICHY, som på hver sin måte beskytter mot solens UV-stråler. Og som spesielt komplementerer hverandre i kampen mot aldring av huden.

Slow Age dagkrem med SPF 25

Et av VICHYs produkter er en fuktighetsgivende dagkrem med solfaktor, som samtidig inneholder antioksiderende rotekstrakt av Baïcalin og BIFIDUS, som virker mot aldringstegn i forskjellige stadier. Huden får straks tilført fukt, beskyttelse og får en strålende glød. Velegnet til hverdagsbruk hele året rundt.

Mattende ansiktssolkrem med SPF 30

Denne ansiktssolkremen beskytter både mot UVA- og UVB-stråler og er utviklet med en mattende Dry Touch, slik at huden føles myk og matt etter påføring. Den kan supplere din vanlige dagkrem i vår- og sommermånedene og på ferier når du tilbringer flere timer utendørs. I tillegg passer størrelsen akkurat i håndvesken.

BB-solkrem med SPF 50

Her har VICHY kombinert fuktgivende solbeskyttelse med BB-kremens dekkende og lett fargende egenskaper. Du blir kanskje nervøs ved tanken om faktor 50, men ikke fortvil – huden din vil takke deg, og i tillegg kan du absolutt oppnå en fin sommerglød, selv om du beskytter den mot de farlige strålene. Gir en optimal beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler og samtidig en umiddelbar jevn hudtone og en flott, solbrun glød.

Det er ikke kun ansiktet du bør beskytte. Husk også spesielt utsatte steder som hals, hender og lepper når du beskytter deg mot solen. Hvordan du best beskytter huden din i sommerferien, er en helt annen sak. Det kan du lese mer om i neste måned, når le VICHYmag-redaksjonen dykker ned i hvilken solbeskyttelse som best matcher akkurat den ferien du har planlagt.

Våre ikoniske produkter

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

Mattende Dry Touch Ansiktssolkrem SPF 30

Mattende Dry Touch Ansiktssolkrem SPF 30

Fuktgivende Ansiktssolkrem SPF 50+

Fuktgivende Ansiktssolkrem SPF 50+

go to top