Overgangsalderen: hvordan kan jeg gi huden min fuktighet som 50-åring?

Fuktighet er avgjørende for din huds velvære, uansett alder. Likevel, i overgangsalderen, er tørrhet et av de vanligste problemene og skjer uavhengig av årstid.

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

Det er viktig å passe på huden sin i overgangsalderen

Hormonell ubalanse i overgangsalderen kan forverre hudens fuktighet. Talgproduksjonen avtar også med alderen. Hvis du har merket at huden din er matt, ru og mer sensitiv, er det et tegn på at du må justere hudpleierutinen din.
 

Her er et par trinn du kan gjøre daglig for å tilføre fuktighet:

1. Bruk skånsomme renseprodukter som beskytter hudens barrierefunksjon, to ganger daglig, og prøv å unngå varmt vann.

2. Påfør fuktighetskrem på ansikt og kropp minst to ganger daglig

3. Velg produkter som inneholder vannbindende ingredienser som hyaluronsyre og glyserin.

4. Flassende, ru hud trenger også regelmessig eksfoliering siden den muligens ikke klarer å absorbere fuktigheten du tilfører. Nøkkelen er å fjerne de døde hudcellene fra det øverste laget. Du kan enten gjøre det hjemme, eller du kan prøve profesjonell behandling på en klinikk, som for eksempel kjemisk peeling eller mikrodermabrasjon. Bruk alltid bredspektret solbeskyttelsesprodukter etter eksfoliering, som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Rådfør deg med hudlegen din om hvilken pleie som passer best for deg.

5. Vurder en sunnere livsstil! Røyking, alkohol og overdreven soling uten solbeskyttelse forverrer hudens tilstand og forårsaker tørrhet.

6. Begynn å bruke en fuktighetgivende ansiktsmist i løpet av dagen, og unngå steder hvor luften er tørr. Dette kan hjelpe til med å holde huden din fuktet i løpet av dagen.

7. Og ikke glem å spise sunt. Drikk tilstrekkelige mengder vann for å tilføre kroppen nok hydrering. Prøv å inkludere vannrike produkter og omega-3-fettsyrer i ditt daglige kosthold.

NØKKELPUNKTER Å HUSKE PÅ

Fuktighet er et must. Det er hvordan, som betyr mest.
De beste rådene til mindre tørr hud:
·      Bruk produkter med vanntiltrekkende ingredienser som hyaluronsyre og glyserin.
·      Unngå varmt vann - bruk lunket vann.
·      Gi fuktighet minst to ganger om dagen
·      Og en sunn livsstil

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN