Hvorfor er huden min så tørr i overgangsalderen?

KLØE, TØRRHET OG SLAPP HUD. DETTE ER NOEN AV DE VANLIGSTE UTFORDRINGENE HUDEN DIN KAN OPPLEVE OVERGANGSALDEREN. TØRRHET ER OGSÅ DEN MEST UBEHAGELIGE PLAGEN, SÅ - GODT SPØRSMÅL. HUDENS MANGLENDE EVNE TIL Å HOLDE PÅ VANN SER UT TIL Å SPILLE EN STOR ROLLE I ALT DETTE

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

Det er svært vanlig å ha tørr hud i overgangsalderen

Tørrhet er en av de største endringene i forbindelse med aldring av ansiktshuden hos kvinner etter overgangsalderen. Av alle dermatologiske tilstander hos modne kvinner er tørr hud en av de vanligste.
Dette skyldes reduserte nivåer av østrogen og progesteron. I 50-årene endres hudens pH- og vanninnhold, stoffskiftet går langsommere og huden blir tørrere, mer kjedelig å se på, mindre fast og mindre glatt. Alt i alt mange mindre hyggelige forandringer.

Det er symptomer forbundet med tørr hud som følge av overgangsalderen:

Symptomer kan være:
1. Stram hud etter dusjing eller svømming
2. Flassende hud
3. Sprekker på hender og føtter
4. Kløende hud
5. Du kan se grå eller askeaktige toner på huden din, hvis du har en mørkere hudtone.
Det som skjer, er at fornyelsen av keratinocytter (celler som utgjør 90% av hudens overflatelag) avtar, noe som fører til en opphopning av gamle celler på overflaten av epidermis. Lipidbarrieren er dermed mindre godt organisert, noe som fører til at huden mister motstandskraften. 

I tillegg blir hyaluronsyre svørt følsom for nedbrytning av et spesielt enzym kalt hyaluronidase, noe som fører til en gradvis forverring av huens fuktighetsnivå og fasthet.

VIKTIGE PUNKTER Å HUSKE PÅ

Tørrhet i huden skyldes mangel på fuktighet som følge av redusert nivå av østrogen. Når balansen er forstyrret, er ikke huden din i stand til å fungere ordentlig og har, i dette spesielle tilfellet, problemer med å holde på vann.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN