Hvorfor begynner jeg å få ansiktshår på visse områder i overgangsalderen?

I OVERGANGSALDEREN REDUSERES DE KVINNELIGE KJØNNSHORMONENE DRASTISK. DA TAR TESTOSTERONET OVER. DU ER SELVFØLGELIG FORTSATT EN KVINNE — OG EN GANSKE FANTASTISK EN — DET ER BARE DET AT DIN MASKULINE SIDE VIL VÆRE MED PÅ FESTEN. VI FORKLARER HVORDAN DET HELE FUNGERER.

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

Hvordan påvirker overgangsalderen uønsket hårvekst?

Det finnes flere typer menneskehår som produseres av hårsekkene. Kvinner i alle aldre har hårsekker i ansiktet som normalt produserer myke, nesten usynlige hår.

De kan være over leppene, langs kjevepartiet og haken på grunn av det synkende nivået av kvinnelige hormoner i overgangsalderen. Men det er ikke sikkert at den lille mengden testosteron som kvinners kropper produserer, reduseres - Heldige oss, ikke sant! Binyrene produserer også noen mannlige hormoner hele livet. I overgangsalderen oppstår det derfor en ubalanse mellom nivåene av mannlige og kvinnelige kjønnshormon. Et relativt overskudd av mannlige hormoner kan utløse vekst av mindre diskret ansiktshår.

Ifølge "British Journal of Dermatology" i en gruppe kvinner etter overgangsalderen:
- 39 % opplevde overdreven vekst av ansiktshår, hovedsakelig på haken.
Fra en annen rapport publisert i "Menopausal Health" i 2009 bemerket at i en gruppe på 656 amerikanske kvinner i alderen 50-79 år:
- 33 % av kvinnene i alderen 50-59 år hadde ekstra ansiktshår,
- og 54 % av kvinner i alderen 60-69 år.

Studien avdekket ingen markante forskjeller i veksten av ansiktshår mellom kaukasiske og afroamerikanske kvinner.
Vi tror det er nyttig å vite at ekstra hårvekst i ansiktet i overgangsalderen er ganske vanlig, og at det finnes folk overalt som kan fortelle deg om det og hjelpe deg med det.

39 % av kvinner opplever overdreven vekst av ansiktshår

Heldigvis finnes det noen behandlingsalternativer for dette problemet, avhengig av hvor alvorlig det er. Hvis det er mange og plagsomme hår, kan du bruke en hårfjerningskrem spesielt utviklet for ansiktet. Andre behandlinger er voksing, elektrolyse som ødelegger hårsekkene eller hårfjerning med laser. Vi anbefaling: Bli kvitt dem slik at du aldri trenger å tenke på dem igjen!

NØKKELPUNKTER Å HUSKE PÅ

Ansiktshår i overgangsalderen er ikke uvanlig. Det gir faktisk mening, ettersom hår er et hormonelt problem, og hormonene dine sliter i denne perioden.

Så, krem, voks, laser - velg din løsning og få dem fjernet!

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN