Hvilke hormonelle endringer i overgangsalderen påvirker hudens forandringer?

Overgangsalderen er en utrolig komplisert prosess som ikke bare påvirker kroppens indre funksjoner, men også huden. Og siden huden din er kroppens utstillingsvindu (på en måte...), har den en tendens til å vise tegn på disse endringene ganske raskt.

Dr. Karolina Kopeć

Dermatolog

I overgangsalderen gjennomgår hormonene dine mange forandringer

Østrogen og progesteron gir huden glød, elastisitet og fuktighet, og vi elsker dem. Når eggstokkfunksjonen avtar, synker nivået av disse hormonene, og det misliker vi.
Hormonubalanse i overgangsalderen fører til nedbrytning av kollagen og elastiske fibre, noe som rammer hudens elastisitet. Det kan også oppstå mangel på fuktighet i huden. UV-stråler kan også bryte ned kollagen og elastin i huden.

Reduserte østrogennivåer fører også til omfordeling av fettlagrene, men ikke en særlig smart omfordeling, spør du oss:
-Tap av støttende fett under huden i ansiktet, på halsen, hendene, brystene og armene som fører til at huden blir slapp.
- Fettkonsentrasjon over magen og/eller på lår og rumpe.

Var det alt? Nei, ikke helt dessverre
Du kan også legge merke til brune flekker og hyperpigmentering her og der.

Næringsstoffer og oksygen sliter med å nå frem til huden

I tillegg utskiller binyrene og eggstokkene hos kvinner i overgangsalderen fortsatt androgener. Disse hormonene, i fravær av østrogen, forårsaker andre symptomer som dypere stemme, hårvekst i ansiktet, fet hud og akne. Men, vent litt, vi sier ikke, "Heisann, nå blir du straks en mann" Vi sier at hormoner er vanskelige og bestemmer mye på kvinner, men også på menn, så de kan bli forvirret og gi deg noen maskuline side, men ikke alle sidene dine!

NØKKELPUNKTER Å HUSKE PÅ

De viktigste endringene som påvirker huden din, er mangelen på østrogen og utfordringer med å få næringsstoffer og oksygen til å trenge inn i huden. Siden huden din er et organ, trenger den mye forskjellig for å fungere som den skal.
Stort sett alle hormone endringer vil påvirke huden din. Ja, faktisk alle.

HUD ANALYSE

DREVET AV SKINCONSULT AI

IDENTIFISER DINE HUDPRIORITETER

START ANALYSEN DIN