OK

OK Cancel

Thank you

Close

Maskne - huden din bak masken

Maskne
Maskne

I dag bruker de fleste av oss munnbind når vi er ute i offentligheten. Noen bruker den til og med på jobben og utover dagen. Dette har forårsaket en helt ny hudtilstand: «maskne» - maskeakne. Heldigvis er det en måte å ta vare på huden bak masken.

Hva forårsaker maskne?

Maskne er en forkortelse for maskeakne. Det tekniske begrepet er «acne mechanica» som beskriver en hudtilstand forårsaket av gjentatt fysisk kontakt av stoff mot hud. Høres det kjent ut?

Uansett hvordan huden din oppfører seg og hvilke hudbehov du normalt har, er de fleste av oss sannsynligvis enige om at selv om munnbind hjelper oss med å beskytte hverandre, er de også roten til en form for hudtilstand som krever at mange av oss endrer hudpleierutinen i det som er den nye normalen.

Kombinasjonen av munnbind og svette fra munn og nese skaper et fuktig miljø så lenge vi bruker maske. Dette gir en perfekt grobunn for bakterier, tilstoppede porer og økt talgproduksjon, som fører til uren hud. Vi kan rett og slett ikke unngå maskne, men vi kan gjøre mye for å ta vare på huden vår.

Vårt beste råd mot maskne
Det beste rådet for å ta vare på huden din mot maskne er å gjøre hudpleierutinen mild, men likevel effektiv, slik at den hjelper huden så mye som mulig under de forandrede omstendighetene. Dette er vårt forslag:

Kos deg med din (nye) rutine
Start din (nye) rutine ved å gi huden en grundig rens. Bruk det mildt rensende Pureté Thermale Renseskum for alle hudtyper, eller Normaderm Phytosolution Rensegelé for uren hud og hud med tendens til akne.

Deretter bør du bruke Minéral 89 Booster for å styrke hudbarrieren og etterlate den fuktet og klar til neste trinn.

Påfør deretter Normaderm Phytosolution Dobbelt korrigerende Daglig pleie for uren hud og hud som er utsatt for akne. Det hjelper til med å redusere urenheter og hudormer, og gir et perfekt utgangspunkt før du tar på sminke.

Selv om vi bruker munnbind, kan solstrålene fortsatt nå huden. Derfor er det viktig å huske UV-beskyttelse og gjøre det til en del av rutinen også. Capital Soleil 3-i-1 Mattifying SPF50+ er spesielt formulert for fet hud med tendens til akne. Det gir huden en matt finish i opptil 12 timer uten å etterlate hvite flekker.

I løpet av kveldsrutinen bytter du ut UV-beskyttelsen med Normaderm S.O.S. Sulfur Anti-Spot Krem. Det vil gjøre underverker mens du sover en maskeløs søvn. Kremen tørker ut urenheter og har en utjevnende effekt på huden.

I disse koronatider er det også hyggelig å unne seg litt ekstra pleie, og hvis det er én maske du vil ha på deg så er det Minéral 89 Tissue Mask. Den gir øyeblikkelig fuktighet som varer i opptil 24 timer og etterlater huden styrket og sunn med en fin glød.

Ikke glem å nyte din (nye) rutine - vi trenger alle litt ekstra pleie i disse tider, til og med huden vår.

VICHY

Våre ikoniske produkter

Phytosolution - Rensegelé

Phytosolution - Rensegelé

( 4 kommentarer )

Mattende 3-i-1 Solkrem SPF 50+

Mattende 3-i-1 Solkrem SPF 50+

go to top