OK

OK Cancel

Thank you

Close

En sørsvensk oase

LeVICHYmag-redaksjonen tilbrakte et par dager på det populære badehotellet i Skåne, for å roe ned og oppleve de flotte omgivelsene med en lang og tradisjonsrik historie. Det ble årets første dukkert i havets iskalde bølger, og en mulighet til å bringe litt zen inn i en storbyhverdag med høy puls.

Vi er bare knappe 100 km og litt over en times kjøring fra København sentrum når det store hvite hotellet dukker opp mellom trærnes tidlige sommergrønne blader. Turen over til Øresund i årets første ordentlige sommersol, bidrar til følelsen av ferie - for å koble av for en stund. Det er kanskje nettopp det som gjør hotellet så godt besøkt. Beliggenheten, omgivelsene og hele stemningen beskrives best med ordet "ro".  Det hviler en ro over hele stedet som inviterer deg til å slappe av i alle kroppens celler. Så det gjør vi - vi hopper i de store hvite morgenkåpene, de splitter nye slippersene og starter oppholdet med  kuldegysninger i den klare flaskegrønne Østersjøen! Årets første dukkert ble senere feiret med friske mojitos i Palmestuens myke chaiselonger. Her nyter vi stillheten, varmen og utsikten over havet gjennom de store panoramavinduene. Og i bokreoler langs den ene veggen, finner vi lesestoff av en helt spesiell type. Reolene skjuler nemlig på et hav av svenske klassikere innbundet i antikke omslag som bidrar til å bryte den moderne looken og gi Ystad Saltsjöbad en helt unik sjarm.

Mindfulness i historiske omgivelser

Det er ikke lenge siden hotellet ble renovert og modernisert, men bak det oppdaterte ytre gjemmer Ystad  Saltsjöbad en lang historie. Vi skal helt tilbake til 1896, til en tid hvor badehotellene var et moderne pusterom for industrialiseringens nye finere borgerskap, og beslutningen om å oppføre et hotell i Ystad ble tatt. Hotellet ble oppført i tre etasjer og med tolv rom. Dagens hovedbygning ble  oppført i 1927, som følge av en brann i 1913. Hotellet ble bygget helt nede ved havets brus og med den fineste utsikten, som vi her 90 år etter fortsatt nyter når vi åpner den franske balkongen på våre fine rom. Fra 12 til 140 rom, og tilbygg med spafasiliteter og utendørs bassenger. Det har skjedd mye med Ystad Saltjöbad siden 1896. Men rommene inneholder fortsatt litt av historien. Selv om alt er nytt og fint, har innredningen preg fra en skandinavisk senromantisk periode, med mønstrete tapet med mørkeblå fugler mot hvite, lette sommerlige gardiner og antikke møbler. På rommene føler man seg litt som en i en kongelig sommerresidens. Det må være en blanding av historien, naturen rundt og de luksuriøse fasilitetene som gjør det så enkelt å slappe av på det hvite badehotellet. Rundt omkring finnes flere små oaser, hvor man kan slenge seg ned, nyte en bok, et glass bobler eller bare føle roen som sprer seg.

Et sted man kommer tilbake til

Det er som om de lange korridorene og kronglete veiene rundt på hotellet bidrar til mindfulness, og når hodet treffer puten etter en delikat middag i hotellets svensk-amerikansk inspirerte restaurant "Port" føler vi utelukkende ro. Vårt middagsselskap på 6, spiste Skagenröra og Oxcarpaccio til forrett, og forskjellige hovedretter fra den velkomponerte menyen som Ångad Lättrimmad Torskerygg, Halstrad Fjordlax og Entrecotes - alt sammen utført til perfeksjon. Til dere som ikke har besøkt Ystad før kan dere bruke nattens drømmer på den overdådige frokosten som venter etter en god lang nattesøvn, og kanskje en morgendukkert i det friske havet. I leVICHYmag-redaksjonen var det en som turte å hoppe ut i de kjølige bølgene, mens vi andre sov lenger, helt til lukten av vafler snek seg inn i drømmene våre. Etter et par dager på Ystad Saltjöbad hadde vi lyst til å bli værende, men vi hadde også fornyet energi til å reise tilbake til storbyens sus. Takk Ystad - vi kommer helt sikkert tilbake!

Våre ikoniske produkter

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

Rik Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 30)

Rik Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 30)

Øyekrem mot aldringstegn under utvikling

Øyekrem mot aldringstegn under utvikling

go to top