OK

OK Cancel

Thank you

Close

Forstå flass, enkelt og greit

Dercos 1
Dercos 1

Det kan være flere årsaker til at hodebunnen blir irritert, men en av de vanligste årsakene er flass. Flass oppstår enten når hodebunnen er for tørr eller for fuktig, og bakteriebalansen forstyrres. For å kunne gi hodebunnen og håret best mulig pleie, er det derfor viktig å forstå prosessen som forårsaker flass i håret, og at det finnes to former for flass som bør behandles ulikt.

Dercos 1
Dercos 1

SLIK OPPSTÅR FLASS
En sunn hodebunn ser ut som på bildet til venstre. Hvis det er en ubalanse i hudoverflatens cellelag (epitelcellene), kan det resultere i en synlig opphopning av flass og døde hudceller. Det er helt normalt at epitelcellene fornyes, og i en sunn hodebunn skjer det ca hver 28. dag. Men når hodebunnen er ute av balanse, kan fornyelsesprosessen av epitelcellene akselerere og ta mellom 13 og 15 dager. Dette forårsaker flass, døde hudceller og ubehag i hodebunnen. Det er to former for flass i hodebunnen – tørr flass og fet flass.

HODEBUNN MED TØRR FLASS
Det midterste bildet over viser den vanligste formen for flass – tørr flass. Her er flasslagene fine, hvite og synlige i hodebunnen ved hårgrensen, og det kan gi ubehag i hodebunnen. Tørr flass kan lett drysse ned fra hodebunnen. Det kan være synlig i mørkt hår og på klær, og kan det kan derfor være irriterende for de som lider av det.

HODEBUNN MED FET FLASS
Bildet til høyre viser den andre formen for flass, som kalles fet flass. Det arter seg som store, gule flak med flass, som fester seg til hodebunnen. Det forbindes alltid med en overproduksjon av talg. Når man lider av fet flass, vil mange oppleve ubehag i hodebunnen, blant annet på grunn av kløe.

HVA KAN DU SELV GJØRE?
Hvis du lider av flass i håret og irritert eller tørr hodebunn, er det heldigvis mye du kan gjøre selv. Dercos Technique Flassjampo til enten tørt eller normalt/fett hår, hjelper med å redusere synlige tegn på flass, allerede etter første bruk. Produktet er utviklet for å redusere ubehag. Utover det kan du lese artikkelen vår, 10 gode råd til deg med flass, hvis du vil bli kvitt tilbakevennende flass, eller denne artikkelen, hvis du vil ha den vitenskapelige forklaringen bak dannelsen av flass. 

VICHY

go to top