OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vi har testet: Hatha Flow i Stockholm

At det å ha en sunn kropp og et sunt sinn går hånd i hånd er det ingen tvil om hos oss i leVICHYmag. Redaksjonen har derfor reist til Stockholm for å praktisere treningsformen som synes å ha samme mantra: Yoga, selvfølgelig. Og ikke hvilken som helst yoga, men Hatha Flow. Hatha Flow er en dynamisk yogaform der man starter med utgangspunkt i Hatha Yoga. Ordet Hatha er sanskrit der Ha betyr sol og Tha betyr måne. Hatha Yoga streber etter å balansere energiene fra disse to for å finne en indre ro. Følg med oss når vi utforsker Stockholm, yogaen og jakten på den indre roen.

Det er en fantastisk tirsdags formiddag der både Stockholm og mai viser frem sine beste sider. Vi befinner oss på en uteservering ved Nybro-kaien og er i ferd med å drikke opp det siste av matchalatten og våre grønne og lilla smoothies. Etter å ha nytt en lang og fargeglad frokost på Strandvägen 1, der vi kunne observere alt fra båter på Nybrovikens glitrende hav til fashionistas, karrierekvinner og menn i dress on the go, står nå Hatha Flow på agendaen.

Når vi går bort til og opp langs Grev Turegatan er det vanskelig å tenke seg at et yogastudio i toppklasse kan befinne seg akkurat i denne gaten, i dette kvartalet. Her oppleves uteserveringene, forretningsmenneskene og butikk- og shoppinglivet som en sofistikert kul storbypuls som finnes få steder enn  akkurat i Stockholm.

Altormondo - en annen verden

Når vi svinger bak Filippa Ks chice flagship store og begynner å gå langs den lilla korridoren som skal lede oss mot yogastudioet, kommer nysgjerrigheten smygende. Vi har begge prøvd yoga flere ganger før, men det er en stund siden nå. Vi er på plass i god tid for å få mest mulig ut av besøket - og for å rekke å komme inn i rett sinnsstemning. Når vi beveger oss inn varer det ikke lenge før vi innser hvorfor studioet har fått navnet altromondo, som betyr en annen verden på italiensk.

På altromondo er det som om byen der utenfor plutselig ikke lenger finnes Her er det dus belysning, varme, beroligende farger og stille harmoniske toner av musikk som drar oss inn i lokalet. Alt som heter stress og musts hører ikke hjemme her, og ser ut til å holde seg utenfor terskelen. Vi møttes av en varm og gjestfri resepsjonist, og vi kjenner oss allerede fort på vei bort fra hverdagen utenfor.

I resepsjonen selges et godt utvalg av yogaklær, tilbehør og juice, samt lys, oljer, kremer og lotions som alle lukter søtt. Vi utforsker det fine sortimentet et øyeblikk før vi går videre mot garderoben.

På altromondo er ingen store flater, men alt er godt planlagt og intimt, estetisk elegant. I garderoben lokker en badstue, og skandinavisk som man er vil man umiddelbart bare tilbringe litt tid der (eller mer). Vi motstår fristelsen for denne gang og skifter istedenfor til våre like komfortable som fine soft sport-klær fra Filippa K.

Etter at vi har skiftet tar vi plass i salen. Den gjenspeiler resten av studioets harmoni og eleganse, uten speil og med et takvindu i en del av salen for de som vil få en dose dagslys i løpet av timen. Å ikke ha speil er ofte for at deltakerne skal se innover, og ikke strebe etter perfeksjon i sitt eget speilbilde. Vi er først på plass, unntatt instruktøren Ulrika. Ulrika gir et nesten ikonisk inntrykk av en yogainstruktør: Veltrent, rolig, inspirerende. Det er Ulrika som skal ønske oss velkommen inn Hatha Flows verden.

Healthy body - healthy mind

At yogaformen ønsker å hjelpe sine utøvere til å oppnå varig fysisk og psykisk velbehag blir klart allerede i de innledende minuttene av timen. Når timen er i gang og alle som skal delta sitter på sine pudderrosa matter, vendt mot Ulrika i lotus-stilling, ønsker hun oss velkommen og forteller om timens fokus akkurat denne tirsdagen. Ulrika forklarer at dagens Hatha Flow skal handle om sannhet. "Hva er din sannhet? Hva er sannhet for deg?" Ulrika forklarer: "Ofte kan vi forveksle andres sannhet med vår egen, og miste oss selv. I dag ser vi inn i oss selv, og kjenner etter hva som er sant, og hva som er viktig for akkurat oss." Ulrikas ord gir gjenklang i rommet, og inn i oss, og vi fra leVICHYmag begynner sakte men sikkert å komme inn i en nesten spirituell sinnsstemning.

Myke, fysiske bevegelser og posisjoner kombinert med pusteøvelser settes i gang i et harmonisk tempo. Vi kjenner at de små musklene som ofte havner på sidelinjen blir satt i arbeide, og selv om våre forventninger var at timen ikke skulle være alt for krevende, så dannes det en og annen dråpe i pannene våre. Selv om det merkes at mange av de andre deltagerne er smidige, erfarne yogier, følger vi Ulrikas gode råd og lar være å sammenligne oss med de andre, og fokuserer på de små sanseopplevelsene som skjer i vår egen kropp og gjennom vår egen pust.

Til tross for at alt skjer i et harmonisk, behagelig tempo, går timen fortere over enn vi trodde. Plutselig er det allerede tid for avslapning. Vi fra leVICHYmag ligger som om vi ett med våre matter og tar inn alle inntrykkene den siste timen har gitt oss.

Senere viser det seg at en av de erfarne yogier vi merket oss i salen faktisk var eieren av studioet, Jennie. Vi hilser på henne og hilser fra Johanna fra Filippa K, som vi har fått fornøyelsen av å treffe dagen før. Johanna jobber innen Global Sales for Filippa Ks Soft Sport-kolleksjon. Hun og resten av Filippa K-teamet har en god vane med å gjøre yoga hos Jennie så ofte de kan. Stay tuned i leVICHYmag for å lese om Johannas kloke råd om livskvalitet, yoga og skandinavisk design.

Utstrakte og uthvilte, med en behagelig tilstand i både kropp og sinn, sier vi i leVICHYmag på gjensyn til det herlige teamet på altromondo, og møter dagens lys og byens puls igjen - tilbake til den andre verden. Neste punkt på agendaen er et møte med to av Stockholms skarpeste foodies. Fortsett å lese leVICHymag for å følge med på neste inspirerende Stockholmseventyr!

Våre ikoniske produkter

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

go to top