OK

OK Cancel

Thank you

Close

Emiliblog.dk: Om å være karrierekvinne og 100% mamma DEL 1

Emilie Middelhart startet sin blogg emiliblog.dk i 2011, og tilhører derfor den lille gruppen av de første ekte livsstilsbloggerne og influncer i Danmark. Hun har alltid vært en entreprenør med stor E, og har i tillegg til bloggen vært involvert i justspotted.dk med sin mann Casper. Sammen bor de på Frederiksberg med deres 3 år gamle gutt Saxo, en liten på vei, og så elsker hun lukten av dansk sommerregn. Over en lunsj har vi satt den 28 år gamle entreprenør og fulltids-influencer inn for en prat om work-life balance, kvalitetstid, og om å akseptere seg selv for den man er.

«Det var som om verden ble innsnevret rundt meg mens hjertet mitt bare hamret løs. Følelsen av ren panikk var så sterk at jeg måtte helt ned på kne for å holde balansen.» Emilie befinner seg på Nørreport stasjon i 2001, og har som tenåring, omgitt av gode venninner, akkurat opplevd sitt første alvorlige angstanfall.

«Helt siden jeg var liten, har jeg slitt med angst. Det er ikke sosial angst, men noe annet som er vanskelig å forklare, og det er jo ikke noe man kan se på meg hvis man ikke kjenner meg,» lyder det fra den andre siden av bordet. Og hun har rett. Den velkledde, blonde, selvsikre kvinnen med en utpreget ro og glimt i øyet som gir meg selskap, virker som alt annet enn en person som sliter med angst.

Kanskje fordi Emilie har jobbet intensivt med seg selv, og har lært å akseptere at hun er som hun er. «Noen ganger må du akseptere at du ikke er feilfri. Det er også en del av det å være menneske ... Å føle ting og å være redd. Og det er helt greit.» Dette er også noe Emilie alltid har snakket åpent om med ydmykhet og ærlighet, noe som betyr at hun har vært i stand til å være seg selv i takt med at emiliblog.dk har blitt en suksess.

Det er å akseptere deg selv for den du er, har vært en rød tråd i Emilies liv, og dette har også brakt henne langt i sin karriere. Da mine venninner fortsatte i videregående skole, var det noe annet som trakk meg. Jeg ville starte noe selv, men visste ikke hva, så jeg endte opp med å ta en HF-eksamen og en utdannelse som Entreprenørskap-designer på KEA.

Siden har hun jobbet på heltid med emiliblog.dk. I tillegg driver hun med sin mann Casper to vellykkede bedrifter. To design-webshops med interiør og plakater etter nordisk formel, og som vi kjenner og elsker her i leVICHYmag-redaksjonen.

Nye gjester strømmer til Cantina CPH og vitner om at det har blitt lunsjtid, og mens servitøren serverer lunsjtapas, dreier samtalen seg inn på familie. Og for Emilie kommer familien først, noe som også står i hennes introtekst på Instagram.

Det bankende hjertet for familien har jeg arvet

Man skal ikke bla langt gjennom Emiliblogs instafeed før man ser at både mannen Casper og  sønnen Saxo på 3,5 år pryder mange av bildene. 

Det er å ha familien som første prioritet, har hun ikke fra fremmede. «Det er ingen som min bestemor. Hun har så mye energi, du ville ikke trodd det var sant» sier hun beundringsverdig og fortsetter: «Hun har viet sitt liv til sine barn – min far og tante – og etter det oss barnebarn. Selv mine to fettere som bor i Australia, har hun et tett bånd til. Og til min store lykke nå også til min egen sønn, Saxo. Hun er rett og slett mitt forbilde,» sier Emilie med en overbevisning som gir en følelse av at de nære båndene til familien har preget mye av Emilies liv.

Det er derfor viktig for Emilie å tilbringe tid med Saxo mens han er liten, og hun er takknemlig for å ha en jobb som gjør det mulig. «Ofte lager jeg kampanjer som også inkluderer at jeg tar med familien min på tur. Det er fantastisk fint og fungerer veldig bra.» At hun kan jobbe på bloggen hjemmefra og om kvelden, gir også en ekstra frihet.

«Mitt verdensbilde har endret seg ganske mye etter at jeg ble mamma. Det har satt ting i perspektiv for meg.» Hun tenker lenge og restaurantens jazzy musikk rekker akkurat å snike seg på oss før hun fortsetter: «Det er vanskelig å gå og være sint og trist når du har et lite menneske som elsker deg betingelsesløst. Det er ganske mange dårlige dager i livet mitt etter at jeg ble mor ... og masse kjærlighet», legger hun til med et smil.

3 spørsmål til Emilie:

Hva har du alltid med i vesken?

«Vel, jeg har alltid med meg vesken min. Jeg er litt nevrotisk på den måten», sier hun med et skjevt smil før hun begynner å liste opp. «Jeg må alltid ha med tyggis og leppepomadene mine. Jeg har alltid både med og uten farge, samt en leppestift for å se litt lekker ut sent på dagen ... hmm, og så har jeg alltid med nesespray. Jeg bruker det egentlig ikke, men jeg liker ikke tanken på å ikke kunne puste gjennom nesen, så den skal bare være der. Det er en sikkerhet. Det er kanskje litt rart, men jeg det har jeg altså», legger hun til med et smil mens hun trekker lett på skuldrene, «og så telefonen min og alle slike praktiske ting».

Hva ville vært den beste gaven du kunne gitt deg selv akkurat nå? 

«Jeg tror jeg fortjener en ny veske. En stor veske!» kommer det fort, «en litt mer romslig veske, så det er plass til babyting. Men den må gjerne være  litt dyr, så det er en som kan vare i mange år. Jeg har sett litt på en ny Saint Laurent. Og så noe å skjemme seg bort med,» legger hun til. «Det vil være en stund før jeg kan begynne på skjønnhetsbehandlinger , fordi jeg skal amme, men etter det skal det være mer fokus på skjønnhet.»

Hvis du skulle nevne 3 «go to»-skjønnhetsprodukter? 

«Jeg er veldig glad i de ulike oljene. Min hud har en tendens til å være tørr, så jeg bruker olje både som sminkefjerner og på tørre områder under dagkremen. Jeg bruker mandelolje til ansiktet og aprikoskjerneolje til sønnen min, Saxo.»

«En god concealer er helt nødvendig for meg. Jeg har nemlig en litt lei tendens til å få ringer under øynene.»

«Jeg er veldig glad i leppepomader med litt farge for å fremheve leppene. Jeg synes leppestifter kan være litt tungt til hverdag, men litt farge på leppene liker jeg.»

Våre ikoniske produkter

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

Lett Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 25)

( 7 kommentarer )

Rik Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 30)

Rik Dagkrem mot aldringstegn under utvikling (SPF 30)

Øyekrem mot aldringstegn under utvikling

Øyekrem mot aldringstegn under utvikling

go to top