OK

OK Cancel

Thank you

Close

6 overraskende fakta om VICHYs vulkanvann

Vi skal tilbake til 1931. Det er på denne tiden suksessrike spa-doktoren Prosper Haller bestemte seg for å skape produkter som kunne gi flere mennesker den sunne, jevne huden han så pasientene utviklet.

Dr. Haller oppdaget hvordan vannet hadde en forbedrende effekt på sårheling. Det førte til videre studier av vannets effekt på huden, og derav oppsto det nå velkjente hudpleiemerket VICHY. Det termiske mineralvannet er den dag i dag fortsatt hovedingrediensen i alle  VICHYs produkter. Les videre og lær mer om Vichys magiske vulkanvann.

Vannet har vært underveis i 2000 år

Det termiske mineralvannet har vært på en unik reise før det tappes fra kilden. Regnvannet har passert syv lag hard vulkansk jord, og har gjennomgått en naturlig oppvarming i 4 kilometers dybde. Faktisk varmes vannet opp til 140 grader, altså langt over kokepunktet. Vannets reise frem til kildens utspring tar hele 2000 år. Til sammenligning er vårt grunnvann 200 år underveis før det kommer i springen.

Rik på 15 mineraler

Underveis kommer vannet i kontakt med de flere tusen år gamle klippene, og tar dermed opp hele 15 velgjørende mineraler som f.eks. jern, silisium og kalsium. Det er denne reisen som gjør Vichy-vannet rikt på egenskaper som har vist seg nyttig for både hud og fordøyelse.

Gir styrke til huden

Det høye innholdet av mineraler er med på å styrke hudens motstandskraft. Det øker blant annet hudens evne til å bekjempe solens UV-stråler og forurensning fra luften, som er noen av hudens største fiender i hverdagen. I tillegg har det en beroligende effekt på huden, og derfor er vannet også velegnet til sensitiv hud.

Parc des Sources

Parken hvor de tre viktigste kildene til Vichys termiske mineralvann har sine utspring. Her finnes byens offentlige tappehus, hvor alle kan tappe av mirakelvannet. Og det er godt besøkt av den lokale befolkningen. Men gjennom årenes løp har Vichy også tiltrukket seg folk utenfra. Fra indiske Maharajas til moteikonet Coco Chanel.

Mer enn hudpleie

Det boblende kildevannet fra Vichy kjenner vi i Norden mest fra hudpleieproduktene, som deler navn med den franske byen. Men de myke, naturlige boblene er kan selvfølgelig også drikkes. Det er her de lokale tapper vann til husholdningen. Utover den gode smaken, er vannets mineralinnhold også kjent for å ha nyttig effekt på helsen.

Opplev kildene selv

Den sjarmerende franske byen og de unike termiske kildene kan du oppleve selv. I nærheten av  Parc Des Sources ligger Thermal Spa Les Célestins, et spa-anlegg hvor du kan bade i mineralvann og nyte velgjørende behandlinger som alle inneholder produkter med det spesielle vulkanvannet. Du kan til og med smake mineralvannet i pastiller... i byen hvor det hele startet.

Våre ikoniske produkter

Rehydrating Cream - Light

Rehydrating Cream - Light

( 21 kommentarer )

Mineraliserende Vulkansk vannsspray fra Vichy

Mineraliserende Vulkansk vannsspray fra Vichy

( 5 kommentarer )

go to top