OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHY HAR VÆRT PIONÉR INNENFOR EKSPOSOM VITENSKAP I OVER 40 ÅR

Vår kompetanse er avhengig av den omfattende studien av elementene som påvirker hudens utvikling over tid.

VICHY HAR VÆRT PIONÉR INNENFOR EKSPOSOM VITENSKAP I OVER 40 ÅR

"EXPOSOMET ER ANSVARLIG FOR MER ENN 80 % AV HUDENS ALDRING"

Dr. Delphine Kerob

Hudlege og Global Medical Director hos Vichy

delphine kerob

KUNNSKAP OM EXPOSOMET:
GIR HUDEN ET SUNT UTSEENDE

Mennesket har gjennom tidene alltid vært på søken etter sunn hud.  For å skape de beste løsningene for huden din, har vi utviklet en ekspertise basert på en omfattende studie av de elementene som påvirker hudens utvikling over tid. Disse elementene kalles exposomet (eller exposome på engelsk).

v_exposome.jpg
Konseptet

Konseptet

Eksposomkonseptet kommer i utgangspunktet fra kreftforskningen. Christopher Wild, tidligere direktør for International Agency for Research on Cancer (IRAC), definerer Exposome som "det kumulative målet på miljøpåvirkninger og assosierte biologiske responser, inkludert eksponering fra miljø, kosthold, atferd og endogene prosesser." (1, 2)

Når det gjelder huden, har vår forskning i laboratoriumet vist at exposomet er kombinasjonen av ulike påvirkninger: miljø, adferd og hormonelle. Og fremfor alt: det er den kumulative effekten som kan påvirke hudens biologiske funksjoner og fremskynde hudens aldring. I 2016 gjorde vi om disse oppdagelsene til: Vitenskap om hudens eksposom.

Konseptet

EPOSOMEFAKTORER:
DE MANGE ELEMENTENE SOM PÅVIRKER HUDENS SUNNE UTSEENDE

Sunn hud blir betydelig påvirket av mange ytre og indre faktorer, som forverres av den kumulative påvirkningen (15).

Miljøfaktorer

 • UV-stråler:
  UVA, UVB, IR, synlig lys
 • Forurensning: 
  Kjemiske forurensede stoffer, mikropartikler PM10/PM2.5, ultrafine partikler, ozon, insektmidler osv.
 • Klimaendringer:
  Temperatur, luftfuktighet, variasjoner i atmosfærisk trykk
Miljøfaktorer

Atferdsfaktorer

 • Kosthold:
  Ernæring, tobakk, alkohol
 • Stress
 • Søvnmangel
 • Fysisk aktivitet
Atferdsfaktorer

Hormonelle faktorer

 • Svingninger i kvinnelige hormoner:
  Pubertet, menstruasjonssyklus, graviditet, overgangsalder
Hormonelle faktorer

"Studien av exposomet er et komplekst og ambisiøst prosjekt"

"Det å forstå exposomet innebærer å ta hensyn til et uendelig antall variabler. Det vil si at for å ta hensyn til flere faktorer, som miljømessige, atferdsmessige, hormonelle eller uendelige biologiske ulikheter i huden, har hver enkelt person en egen eksposomprofil. En person vil faktisk ikke bli utsatt for de samme exposome påvirkningene som naboen, og vil heller ikke få de samme biologiske påvirkningene i huden. Det er derfor viktig å forstå disse faktorene og å studere den kumulative og synergistiske effekten på huden, så man kan foreslå en personlig tilpasset løsning som forbedrer hudens potensial i alle faser av livet. For eksempel kan dagslys kombinert med forurensning, som kalles fotoforurensning, ha en betydelig innvirkning på hudens helse, utseende og forverre hudens aldring.”

Luc Aguilar

Leder for biologisk og klinisk forskning hos L’Oreal

 luc aguilar

EXPOSOMETS INNVIRKNINGER PÅ HUDEN

Huden er kroppens største organ.

Flere av hovedfunksjoner:
HUDENS FYSISKE BARRIERE
HUDENS PIGMENTERING
HUDENS FORSVAR
HUDENS STRUKTUR
påvirkes alle av exposomet, som påvirker hudens sunne utseende og kvalitet.

UV-STRÅLAR

UV-stråler står for 80 % av de synlige aldringstegnene i ansiktet. De ødelegger kollagen og elastiske fibre som fører til aldringstegn: rynker, tap av fasthet, ujevn hudoverflate og pigmentforandringer (3, 4)

uvs

FORURENSNING

Forurensning forårsaker oksidativt stress. Det er dokumentert at forurensning fører til aldringstegn, spesielt mørke flekker og rynker (5, 6).

Kombinert med UV-stråler blir hudens aldringstegn forverret (7, 8)

pollution

KLIMAFORANDRINGER

Klimaforandringer som temperatur, luftfuktighet og atmosfærisk trykk kan påvirke hudens barrierefunksjon. Kjølig temperatur tørker ut huden, mens varm temperatur øker fuktigheten i huden og talgproduksjon/svette, noe som resulterer i uren hud, spesielt for fet hud (9, 10, 11, 12).

climate

ERNÆRING

Ernæring har direkte innvirkning på hudens utseende og evnen til å motstå ytre faktorer som forurensning, UV-stråler og stress. Dårlig kosthold kan føre til for tidlig aldring av huden samt potensiell innvirkning på uren hud og hudproblemer (13).

nutrition

PSYKISK STRESS

Psykisk Stress kan ha innvirkning på huden både på kort og lang sikt. Kvinner som er stresset, har for eksempel ofte svekket hudbarrierefunksjon som fører til tørr og gusten hud på kort sikt (14)

stress

SØVNMANGEL

Søvnmangel svekker hudens barrierefunksjon og fremskynder generell aldring av huden. Huden kan se lysere ut og fremheve fine linjer/rynker. Området rundt øynene påvirkes spesielt (15, 16, 17).

sleep

HORMONENDRINGER

Hormonendringer, spesielt kvinnelige hormoner (som østrogener og progesteron) kan påvirke hudstrukturen og sammensetningen gjennom hele livet, spesielt under menstruasjonssyklusen (ujevnheter, kviser, økt talgproduksjon), graviditet (ujevnheter, kviser, melasma) og overgangsalder (dype rynker, slapp hud, mørke flekker, tørrhet og tynn hud) (18, 19, 20, 21).

hormones
EXPOSOMETS INNVIRKNINGER PÅ HUDEN

VÅRE LØSNINGER MOT EXPOSOME PÅVIRKNINGER

For å gjøre huden sterkere mot exposomets skadelige påvirkninger, gir vi deg tilgang til vår teknologi: med en personlig hudanalyse av SkinConsult, utviklet i samarbeid med dermatologer og hudpleieeksperter, får du vite hva som er din huds prioriteringer. Denne diagnosen gjør det mulig for oss å foreslå omfattende hudpleierutiner, som imøtekommer dine spesifikke hudproblemer. Vi kombinerer vårt unike Vichy vulkansk vann, som er spekket med mineraler som styrker hudens naturlige forsvar, med effektive aktive ingredienser, så vi kan skape hypoallergene formuleringer.  Våre produkters effektivitet er dokumentert og testet under reelle forhold, på ekte kvinner og på sensitiv hud.

VÅR MISJON ER Å ØKE KUNNSKAPEN OM EXPOSOMET

Vår daglige misjon er å fremme vitenskapen bak hudens sunnhet og gjøre den tilgjengelig for deg. Siden 1931 har Vichy vært ledende innenfor vitenskapelig forskning på huden, for å støtte kvinner i alle faser av livet. Som pionér innenfor forskning på hudens eksposom og sponsor av vårt årlige forskningsstipend, fortsetter vi å finansiere og støtte utviklingen av vitenskapelig kunnskap om hudens sunne utseende."Vichy er opptatt av å oppmuntre til ytterligere forskning og økt forståelse av sammenhengen mellom faktorene i exposomet og hudens sunne utseende, og støtter tre årlige stipendier for å fremme dette feltet på internasjonalt nivå".

Dr. Delphine Kerob
Hudlege og Global Medical Director hos Vichy

VÅR MISJON ER Å ØKE KUNNSKAPEN OM EXPOSOMET

VICHYS PUBLIKASJONER PÅ EXPOSOMET

Vår forskning i 2019 førte til publikasjonen (fra Vichys medisinske komitée om exposomet) fra "Skin and Exposome." Det var den første gjennomgangen som presenterte de biologiske påvirkningene av exposomet på huden.

For å spre kunnskap om exposomet publiserer Vichy sine studier i et anerkjent dermatologisk tidsskrift hvert år, og resultatet av dette er  mer enn 30 vitenskapelige publikasjoner.