NEWVI BRUKER COOKIES PÅ DENNE NETTSIDEN LES MER HER.

Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du vår bruk av cookies

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Foodlab – Vi har laget Jamie Olivers soppsuppe

Varm soppsuppe er en rustikk rett med masse umami, men soppen i suppen er også rik på D-vitaminer. Akkurat hva vi skandinaver har bruk for etter en lang vinter med alt for få solskinnsdager til å få ladet opp D-vitaminlageret. Vi har vært på kjøkkenet hjemme hos Christine Egholm i VICHY og viser deg hvor enkelt det er å lage Jamie Olivers soppsuppe.

Kroppen din er avhengig av D-vitamin, som blant annet regulerer innholdet av kalsium i blodet og dermed styrker hud, bein og muskler. Normalt får du D-vitamin ved å være i solen eller ved å spise fet fisk. Men faktisk lagrer sopp, som noen av de eneste grønnsakene, også D-vitamin fra solen og er dermed en sunn snarvei til å få nok av dette livsviktige vitaminet. 

Jamie Olivers soppsuppe er enkel både når det gjelder innkjøp og tilberedning. Vi fant alt vi skulle bruke i vår lokale Meny-butikk, og hele innkjøpet var ordnet på 20 minutter. Hvis det er noe vi kan anbefale å bruker litt ekstra penger på, er det en kylling- eller grønnsaksbuljong av god kvalitet.

Til suppen skal du bruke (til 4 personer):

  • 600 g blandet sopp
  • 1 løk
  • 2 stilker selleri
  • 3 fedd hvitløk
  • Et par kvister frisk, bredbladet persille
  • Et par kvister frisk timian
  • Extra virgin-olivenolje
  • 1,5 liter økologisk kylling eller grønnsaksbuljong
  • 75 ml matfløte
  • 6 skiver ciabatta eller annet brød du foretrekker (vi har brukt surdeigsbrød fra Meyers)

Slik gjør du:

1. Børst soppene rene og skyll dem før de skjæres i tynne skiver.

2. Skrell og hakk løk, hvitløk og selleri. Plukk bladene av persillen og legg dem til side mens stilkene hakkes. Plukk timianbladene av kvistene.

3. Varm litt olivenolje i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, selleri, hvitløk, persillestilker, timianblader og sopp. La det steke forsiktig til grønnsakene har blitt myke.

4. Ta 3 spiseskjeer av soppblandingen din og gjem til senere (brukes til brødet senere)

5. Ha blandingen i gryten og la det koke over middels varme. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i 15 minutter.

6. Smak til med havsalt og pepper. Blend deretter suppen med en stavmikser til den er jevn og fin.

7. Ha i fløten og gi det hele et oppkok før du slår av varmen.

8. Rist brødet på en varm grillstekepanne. Anrett med soppen du la til side tidligere. Spar et par stykker til pynt på suppen. Hell noen dråper olivenolje over brødstykkene.

9. Hell suppen i skåler. Pynt med hakket persille, olivenolje og litt sopp. Server med de grillede soppbrødene.

Vårt ikoniske produkt

Mest lest

go to top